Life

Un bărbat a murit în timp ce urmărea Google Maps. Unde l-a dus aplicația, de fapt

Un bărbat a încetat din viață când folosea Google Maps. Pe ce traseu l-a condus, în realitate, aplicația mobilă. Ce spune compania.
21.09.2023 | 15:20
Un barbat a murit in timp ce urmarea Google Maps Unde la dus aplicatia de fapt
Un bărbat a încetat din viață când folosea Google Maps. Pe ce traseu l-a condus, în realitate, aplicația mobilă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Un bărbat a murit în timp ce urmărea Google Maps. Unde l-a dus aplicația, de fapt. Familia sa a apelat la avocați pentru a se face dreptate în cazul său. Corporația americană multinațională a fost contactată în acest caz.

Un bărbat a încetat din viață când folosea Google Maps. Pe ce traseu l-a condus, în realitate, aplicația mobilă

Un bărbat a încetat din viață când folosea Google Maps. Pe ce traseu l-a condus, în realitate, aplicația mobilă. Philip Paxson, în vârstă de 42 de ani, a murit în septembrie 2022 după ce a căzut cu mașina de pe un pod avariat.

ADVERTISEMENT

Puntea peste apă se află în Hickory, Carolina de Nord, și nu mai este folosită de mai bine de 9 ani. Din păcate, hărțile nu au fost actualizate în ultima vreme și șoferul nu a mai putut să evite tragedia care i-a fost fatală.

În momentul de față, rudele sale încearcă să facă dreptate în legătură cu trecerea care a fost numită de oameni „podul spre nicăieri”. Bărbatul se întorcea acasă de la petrecerea organizată pentru una dintre fetele sale.

ADVERTISEMENT

„Nefiind familiarizat cu drumurile locale, el s-a bazat pe Google Maps, așteptând ca acesta să-l îndrume în siguranță spre casă, spre soția și fiicele sale.

În mod tragic, în timp ce conducea cu prudență în întuneric și ploaie, el a urmat, fără să bănuiască, indicațiile învechite ale Google, către ceea ce familia sa a aflat mai târziu, că a fost numit Podul spre nicăieri, timp de aproape un deceniu.

ADVERTISEMENT

El s-a prăbușit în Snow Creek, unde s-a înecat”, au declarat avocații familiei, notează spynews.ro. Google a fost contactat pentru actualizarea hărților, mai ales că podul este stricat încă din 2013.

Podul spre nicăieri, neprotejat

Podul spre nicăieri din Statele Unite ale Americii nu mai este protejat de o perioadă foarte lungă, spun apărătorii bărbatului care a căzut cu mașina în apă și s-a înecat. Șoferul a fost indus în eroare de Google Maps, dar și de lipsa barierelor.

ADVERTISEMENT

Se pare că acestea dispăruseră pentru că au fost vandalizate. Mai mult decât atât, acest incident a dus la implicarea a trei companii locale care erau responsabile de întreținerea podului prăbușit de ani buni și nereparat de nimeni.

În momentul de față, un purtător de cuvânt de la Google a anunțat că se examinează acuzațiile care li se aduc. Totodată, această acțiune ridică mai multe semne de întrebare cu privire la responsabilitatea platformelor de navigație și actualizarea informațiilor.

ADVERTISEMENT
Tags: