News

Un bărbat a murit pe stradă în Satu Mare. Oamenii au trecut pe lângă el nepăsători

Un bărbat a murit pe stradă în Satu Mare, în plină zi, fără ca trecătorii din zonă să-l ajute. Au sunat la 112 în cele din urmă doi tineri, însă era prea târziu.
11.07.2023 | 10:58
Un barbat a murit pe strada in Satu Mare Oamenii au trecut pe langa el nepasatori
Un bărbat a murit pe stradă în Satu Mare. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Bărbatul în vârstă de 49 de ani s-a stins pe stradă, iar medicii s-au chinuit zeci de minute să-l resusciteze, după ce au ajuns la fața locului. Fără folos însă, decesul fiind constatat în cele din urmă. Trupul neînsuflețit a fost transportat la Spitalul Județean Satu Mare unde va fi efectuată necropsia.

Un bărbat a murit pe stradă în Satu Mare

În urmă cu mai multe luni o altă persoană murea pe stradă în cartierul Bartolomeu din municipiul Brașov. În acest caz anchetatorii au stabilit că bărbatul a făcut infarct. ”Două echipaje SMURD au ajuns la fața locului. Au aplicat manevre de resuscitare victimei, dar fără folos, din păcate. Bărbatul nu a mai putut fi salvat și a fost declarat decesul”, au transmis reprezentanții ISU Brașov.

ADVERTISEMENT

Cadavrul a zăcut pe stradă zeci de minute până când a fost ridicat de autorități, iar traficul pe calea ferată a fost blocat, în condițiile în care drama s-a petrecut în apropiere de o trecere de cale ferată. ”Polițiștii au ajuns la fața locului. Oamenii legii fac cercetări pentru a stabili cauzele producerii tragediei”, transmiteau polițiștii.

Deși e complicat deseori ca cineva să acorde ajutor unei persoane care leșină sau moare pe stradă, românii trebuie să știe că există mai multe sfaturi utile în astfel de situații. Așadar, prima dată e nevoie ca victima să fie întinsă pe o parte, de preferat pe stânga, iar sub cap să aibă o haină, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Poziția orizontală e importantă pentru că sângele va circula mai bine și va ajunge în mod adecvat la nivel cerebral. Poziția laterală e importantă pentru că victima nu se poate îneca dacă are stări de vomă sau de rău. Ulterior ar trebui verificate căile aeriene și înlăturată cureaua sau obiectele strâmte care pot sufoca victima.

Sunt, de asemenea, recomandate comprese cu apă rece, aplicate pe frunte. De evitat compresele cu oțet și spirt, pentru că victima poate fi alergică la aceste substanțe. Evident, ambulanța trebuie chemată de urgență pentru că orice minut poate face diferența între viață și moarte.

ADVERTISEMENT

Românii sunt sfătuiți în aceste zile să nu iasă pe stradă decât dacă e nevoie, pentru că mare parte din România va fi sub cod galben de caniculă. Așadar, temperaturi de peste 40 de grade în multe orașe din țară, care prezintă un risc ridicat pentru oameni, mai ales pentru cei cu probleme de sănătate care ar putea să facă infarct sau să leșine din cauza căldurii.

Avertismentul ANM e valabil în perioada 11-14 iulie, când vor fi și 40 de grade Celsius în multe zone din țară. ”Valul de căldură și canicula vor cuprinde Banatul și Oltenia, iar în zilele următoare se vor extinde și în Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, Transilvania și Crișana.

ADVERTISEMENT

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade Celsius și disconfortul termic se va accentua în special în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, a avertizat ANM. Oamenilor le este recomandat să aibă la ei mereu o sticlă de apă și să se adăpostească în magazine sau farmacii atunci când simt că nu mai pot.

ADVERTISEMENT