ADVERTISEMENT
News

Un bărbat de 72 de ani din Neamț, infectat cu un virus extrem de periculos. Autorităţile sunt în alertă!

Un bărbat de 72 de ani din Neamț a fost infectat cu un virus extrem de periculos. Autoritățile sunt în alertă din această cauză.
Autor: Andreea Stanaringa | 21.07.2021 | 13:56
Un bărbat de 72 de ani din Neamț, infectat cu un virus extrem de periculos. Autorităţile sunt în alertă!
Un bărbat de 72 de ani din Neamț, infectat cu un virus extrem de periculos. Autorităţile sunt în alertă! Sursa foto: pixabay.com

Un bărbat de 72 de ani din Neamț a fost infectat cu un virus extrem de periculos. Boala este destul de rară, iar cei mai expuși sunt locuitorii din zonele montane. Autoritățile sunt în alertă.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost diagnosticat cu această afecțiune la Spitalul Parhon din Iași și se află într-o stare gravă la momentul actual, scrie digi24.ro. Iată despre ce virus periculos este vorba.

Un bărbat de 72 de ani din Neamț, infectat cu un virus extrem de periculos. Autorităţile sunt în alertă!

Un bărbat de 72 de ani din Neamț a fost infectat cu un virus extrem de periculos, iar autoritățile sunt în alertă. Este vorba despre infecția cu hantavirus, o afecțiune destul de rară.

ADVERTISEMENT

Bărbatul se află sub tratament la Spitalul Parhon din Iași, unde există medici specializați în tratarea acestui virus periculos.

Începând din anul 2008, medicii de la Spitalul Parhon din Iași au tratat aproximativ 30 de infecții cu acest virus. Cel mai recent caz fusese diagnosticat în anul 2019.

ADVERTISEMENT

Bărbatul locuiește în zona Ceahlău – Neamț, aflată într-o zonă de munte. Cei mai expuși riscului de infectare cu acest virus sunt locuitorii din zonele montane, în apropierea pădurilor, potrivit explicațiilor cadrelor medicale.

Această boală este transmisă de rozătoare sălbatice și provoacă febră hemoragică cu sindrom renal. Starea bărbatului din Neamț este foarte gravă, dat fiind faptul că suferă de insuficiență renală și hepatică.

ADVERTISEMENT

Medicii i-au făcut dializă bărbatului din Neamț, însă pericolul încă nu a trecut. Acesta este ținut, în continuare, sub supravegherea cadrelor medicale.

Inițial, bărbatul s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgențelor a Spitalului din Târgu Neamț cu hematurie și dureri lombare, unde a primit un tratament pentru colică renală și infecție urinară. După alte zile în care starea i s-a agravat, acesta s-a prezentat din nou la spital, fiind apoi transferat la Iași.

ADVERTISEMENT

Boala este una contagioasă, astfel că pacientul este izolat într-o rezervă pe zona tampon. DSP Neamț efectuează o anchetă epidemiologică în zona unde a fost bărbatul respectiv, care a tăiat lemne în pădure.

Medicii susțin că 80 – 90% dintre aceste cazuri au o evoluție favorabilă dacă sunt tratate la timp. Perioada de convalescență este destul de lungă, de aproximativ jumătate de an.

ADVERTISEMENT

Infecția cu hantavirus provoacă febră foarte mare, hemoragii puternice, tensiune scăzută, dar și dureri lombare și abdominale puternice.

Și turiștii care merg la munte sunt expuși unui astfel de risc, nu doar cei care locuiesc în zonele montane. Boala poate fi cauzată de consumul de apă din surse nesigure, riscante, dacă aceasta a fost contaminată de rozătoare sălbatice.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!