News

Un bărbat de 72 de ani din Neamț, infectat cu un virus extrem de periculos. Autorităţile sunt în alertă!

Un bărbat de 72 de ani din Neamț a fost infectat cu un virus extrem de periculos. Autoritățile sunt în alertă din această cauză.
21.07.2021 | 13:56
Un barbat de 72 de ani din Neamt infectat cu un virus extrem de periculos Autoritatile sunt in alerta
ADVERTISEMENT

Un bărbat de 72 de ani din Neamț a fost infectat cu un virus extrem de periculos. Boala este destul de rară, iar cei mai expuși sunt locuitorii din zonele montane. Autoritățile sunt în alertă.

Bărbatul a fost diagnosticat cu această afecțiune la Spitalul Parhon din Iași și se află într-o stare gravă la momentul actual, scrie digi24.ro. Iată despre ce virus periculos este vorba.

ADVERTISEMENT

Un bărbat de 72 de ani din Neamț, infectat cu un virus extrem de periculos. Autorităţile sunt în alertă!

Un bărbat de 72 de ani din Neamț a fost infectat cu un virus extrem de periculos, iar autoritățile sunt în alertă. Este vorba despre infecția cu hantavirus, o afecțiune destul de rară.

Bărbatul se află sub tratament la Spitalul Parhon din Iași, unde există medici specializați în tratarea acestui virus periculos.

ADVERTISEMENT

Începând din anul 2008, medicii de la Spitalul Parhon din Iași au tratat aproximativ 30 de infecții cu acest virus. Cel mai recent caz fusese diagnosticat în anul 2019.

Bărbatul locuiește în zona Ceahlău – Neamț, aflată într-o zonă de munte. Cei mai expuși riscului de infectare cu acest virus sunt locuitorii din zonele montane, în apropierea pădurilor, potrivit explicațiilor cadrelor medicale.

ADVERTISEMENT

Această boală este transmisă de rozătoare sălbatice și provoacă febră hemoragică cu sindrom renal. Starea bărbatului din Neamț este foarte gravă, dat fiind faptul că suferă de insuficiență renală și hepatică.

Medicii i-au făcut dializă bărbatului din Neamț, însă pericolul încă nu a trecut. Acesta este ținut, în continuare, sub supravegherea cadrelor medicale.

ADVERTISEMENT

Inițial, bărbatul s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgențelor a Spitalului din Târgu Neamț cu hematurie și dureri lombare, unde a primit un tratament pentru colică renală și infecție urinară. După alte zile în care starea i s-a agravat, acesta s-a prezentat din nou la spital, fiind apoi transferat la Iași.

Boala este una contagioasă, astfel că pacientul este izolat într-o rezervă pe zona tampon. DSP Neamț efectuează o anchetă epidemiologică în zona unde a fost bărbatul respectiv, care a tăiat lemne în pădure.

Medicii susțin că 80 – 90% dintre aceste cazuri au o evoluție favorabilă dacă sunt tratate la timp. Perioada de convalescență este destul de lungă, de aproximativ jumătate de an.

Infecția cu hantavirus provoacă febră foarte mare, hemoragii puternice, tensiune scăzută, dar și dureri lombare și abdominale puternice.

Și turiștii care merg la munte sunt expuși unui astfel de risc, nu doar cei care locuiesc în zonele montane. Boala poate fi cauzată de consumul de apă din surse nesigure, riscante, dacă aceasta a fost contaminată de rozătoare sălbatice.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Lovitură de grație pentru Marius Elisei, fostul soț al Oanei Roman. Vedeta l-a...
Lovitură de grație pentru Marius Elisei, fostul soț al Oanei Roman. Vedeta l-a dat în judecată