News

Un bărbat din Alba a găsit un card pe jos și a riscat o sesiune de shopping. Cumpărăturile făcute i-au adus o condamnare

Un bărbat din Alba a găsit pe jos un card pierdut de o femeie. Nu a avut niciun moment intenția de a-l returna și a riscat o sesiune de shopping. S-a ales cu o condamnare.
01.02.2023 | 16:40
Un barbat din Alba a gasit un card pe jos si a riscat o sesiune de shopping Cumparaturile facute iau adus o condamnare
Un bărbat din Alba a găsit un card pe jos și a făcut cumpărături. Ce pedeapsă a primit. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva luni, un bărbat din România a crezut că a dat norocul peste el. Acesta a găsit un card pe jos și nu s-a sfiit să-l folosească la cumpărături. Gestul său l-a costat o condamnare.

Un bărbat din Alba a găsit un card pe jos și a făcut cumpărături. Ce pedeapsă a primit

Cetățeanul, de origine din localitatea Zlatna, şi-a aflat în această săptămână pedeapsa. În primăvara anului trecut, acesta a făcut mai multe cumpărături de până în 100 de lei pentru a nu fi nevoit să tasteze codul PIN. A consumat în total 297 de lei de pe card.

ADVERTISEMENT

Pentru această infracțiune, individul a primit o condamnare de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare. A fost acuzat de săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, de către magistrații Judecătoriei Alba Iulia.

De subliniat că decizia magistraților nu este definitivă și poate fi atacată în apel la instanța superioară, informează Alba24.ro.

ADVERTISEMENT

Cum s-a petrecut incidentul de anul trecut

Incidentul care i-a adus bărbatului din Zlatna condamnarea s-a petrecut în luna aprilie a anului trecut.

Atunci, o femeie a mers la un ATM, a retras o sumă de bani iar apoi și-a pierdut cardul bancar. Acesta a fost găsit de bărbatul în cauză. În loc să-l returneze sau să anunțe autoritățile, cetățeanul a mers și a făcut mai multe cumpărături.

ADVERTISEMENT

”În data de 15.04.2022, în jurul orelor 17:00, pe raza oraşului Zlatna, inculpatul şi-a însuşit cardul bancar emis de ING, aparţinând persoanei vătămate şi a efectuat un număr de cinci operaţiuni de plată prin folosirea fără drept a cardului persoanei vătămate, pentru achitarea contravalorii unor produse cumpărate de la un magazin din Zlatna, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în valoare totală de 297 lei.

În cursul urmăririi penale au fost administrate următoarele mijloace de probă: declarația persoanei vătămate; procesul-verbal întocmit cu ocazia vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere; extras de cont; declaraţii inculpat”, se arată în motivarea instanței.

ADVERTISEMENT

Abia când a ajuns acasă, femeia a observat mai multe mesaje primite pe telefon, prin care era anunțat despre realizarea unui număr de 5 operaţiuni de plată cu cardul său bancar.

A realizat imediat că cineva îi găsise cardul pierdut şi îl folosea pentru a efectua acele plăţi, în valoare nominală de până la 100 lei fiecare, pentru care nu era necesară tastarea codului PIN.

ADVERTISEMENT
Tags: