News

Contestaţia în anulare depusă de Sorin Oprescu a fost admisă de Curtea de Apel. Fostul primar vrea să scape de condamnarea pentru corupţie

Sorin Oprescu a găsit o portiţă ca să scape de închisoare. Fostul primar a depus o contestaţie în anulare, care i-a fost admisă de CAB
09.12.2022 | 11:40
Contestatia in anulare depusa de Sorin Oprescu a fost admisa de Curtea de Apel Fostul primar vrea sa scape de condamnarea pentru coruptie
Sorin Oprescu a fost reţinut de DNA în 2015, dar acum se află în Grecia Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Curtea de Apel Bucureşti a admis în principiu contestaţia în anulare depusă de fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, prin care acesta solicită anularea sentinţei de 10 ani şi 8 luni de închisoare, primită în urma judecării unui dosar în care a fost acuzat de fapte de corupţie.

Contestaţia lui Sorin Oprescu va fi judecată pe 16 decembrie

Admiterea în principiu este o etapă preliminară, urmând ca judecarea pe fond a contestaţiei depuse de Sorin Oprescu să aibă loc în data de 16 decembrie.

ADVERTISEMENT

“În baza art. 431 Cod de procedură penală, admite în principiu contestaţia în anulare formulată de contestatorul-condamnat Oprescu Sorin Mircea împotriva deciziei penale nr. 575/A/13.05.2022 pronunţate în dosarul nr. 42389/3/2015 al Curţii de Apel Bucureşti-Secţia I Penală.

Fixează termen pentru soluţionarea contestaţiei în anulare la data de 16.12.2022, ora 12,00, pentru când se citează contestatorul-condamnat Oprescu Sorin Mircea şi se încunoştiinţează apărătorul ales al acestuia.

ADVERTISEMENT

În baza art. 430 C.p.p. respinge ca neîntemeiată cererea de suspendare a executării deciziei penale nr. 575/A/13.05.2022 pronunţate în dosarul nr. 42389/3/2015 al Curţii de Apel Bucureşti-Secţia I Penală. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia procurorului şi a părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 08.12.2022″, se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv în data de 13 mai, la 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

ADVERTISEMENT

Fostul primar general al Capitalei a fost acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar fi provenit din acte de corupţie.

Totuşi, Sorin Oprescu a fugit din România înainte de pronunţarea sentinţei, el fiind ulterior localizat în Grecia, de unde autorităţile acestei ţări refuză să-l extrădeze.

ADVERTISEMENT

În luna iulie, Curtea de Apel din Atena a respins cererea României de extrădare a lui Sorin Oprescu, iar de atunci fostul primar al Capitalei a fost eliberat din custodia autorităţilor elene, după ce a plătit o cauțiune de 5.000 de euro.

ADVERTISEMENT