News

Un bărbat din Cluj și-a sechestrat nevasta și a amenințat că o ucide. S-a suit pe casă ”înarmat” cu o lingură

Un bărbat din Cluj de cetățenie americană s-a urcat casă, după ce și-a sechestrat soția și a amenințat că o ucide, sub privirile trupelor speciale.
19.03.2023 | 16:00
Un barbat din Cluj sia sechestrat nevasta si a amenintat ca o ucide Sa suit pe casa inarmat cu o lingura
Un bărbat din Cluj s-a urcat pe casă. Foto: Știri de Cluj
ADVERTISEMENT

Un bărbat de cetățenie americană și-a sechestrat soția și a amenințat că o ucide, după care s-a urcat pe casă ”înarmat” cu o lingură. La fața locului au ajuns trupele speciale care l-au convins să coboare. Bărbatul este cunoscut cu probleme psihice și își terorizează de obicei vecinii, care îl cunosc deja.

Un bărbat din Cluj și-a sechestrat nevasta

Forțele de salvare trimise la fața locului, polițiști, jandarmi, pompieri și luptători din cadrul Serviciului Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS) au negociat cu bărbatul ore întregi până l-au convins să coboare de pe casă în siguranță. Vecinii au auzit țipetele femeii la ora 10 dimineața.

ADVERTISEMENT

Femeia, rănită, a reușit să scape singură de soț și s-a refugiat la vecini. Polițiștii au fost primii care au ajuns la fața locului, după care i-a amenințat pe oamenii legii că are arme în casă și s-a urcat pe acoperiș, ”înarmat” cu o lingură. Conform Știri de Cluj, trupele speciale au reușit să-l captureze și să-l încătușeze chiar pe acoperiș.

Bărbatul a fost urcat cu forța în Ambulanță și a fost dus la Unitatea de Primiri Urgențe, de unde va fi transferat la spitalul de psihiatrie de unde ieșise în urmă cu câteva zile. Americanul fusese internat la psihiatrie acum o săptămână după ce a vandalizat mașinile de pe strada unde locuiește, însă a fost eliberat între timp.

ADVERTISEMENT

La data de 19 martie a.c., în jurul orei 10.00, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată printr-un apel la SNUAU 112, despre faptul că, într-o locuința situată pe strada Senina, o femeie ar fi fost victima unei agresiuni fizice, existând posibilitatea de a fi sechestrată de soțul acesteia.

În baza sesizării, s-au format cu operativitate echipajele de intervenție, la locație deplasându-se polițiștii Secției 1 Poliție, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și echipaje medicale. La momentul sosirii echipajelor de intervenție la locația respectivă, femeia se afla în afara imobilului, însă bărbatul în cauză se blocase în locuință, ulterior în podul imobilului.

ADVERTISEMENT

După negocierile purtate cu acesta, luptătorii Serviciului pentru Actiuni Speciale au intervenit în forță, bărbatul, în vârstă de 30 de ani, fiind extras din interiorul locuinței. A fost transportat apoi la o unitate medicală de specialitate. De asemenea, și femeia, în vârstă de 27 de ani, a primit îngrijiri medicale.

În cauză, au fost demarate cercetări din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, în cadrul dosarului penal urmând a fi stabilite împrejurările în care s-a produs evenimentul”, a relatat IPJ Cluj. Observatornews notează că individul a fost concurent la X Factor în anul 2020.

ADVERTISEMENT

Martorii spun că femeia a fost bătută serios, însă a reușit să scape cumva din brațele soțului agresor și a primit refugiu în curtea unui vecin. Trupele speciale au tratat acest caz cu maximă seriozitate, luând în considerare amenințările bărbatului, care susținea că deține arme de foc pe care le va folosi. În cele din urmă singura armă pe care americanul a avut-o a fost o lingură.

ADVERTISEMENT
Tags: