News

Un bărbat din Iași a devenit erou local după gestul pe care l-a făcut pentru un bătrân fără încălțări

Un bărbat din Iași, care curăța fântâni, i-a dat încălțările sale unui bătrân externat din spital.
12.07.2021 | 23:51
Un barbat din Iasi a devenit erou local dupa gestul pe care la facut pentru un batran fara incaltari
ADVERTISEMENT

Bărbatul curăța fântâni în momentul în care l-a văzut pe respectivul bătrân, care ieșea din spital, și a observat că acesta nu purta încălțări deloc.

Ce gest a făcut bărbatul din Iași care a stârnit aprecieri

Atunci când a văzut acest lucru, Gelu Pohoață nu a stat pe gânduri și a mers la acel bărbat, care se așezase pe o bancă între timp. S-a descălțat de propriile încălțări și, fără să stea pe gânduri, i le-a dat celui care avea mai mare nevoie de ele.

ADVERTISEMENT

Gelu Pohoață este angajat la SC Servicii Publice Iași, iar totul s-a petrecut când acesta era în timpul seriviciului.

„Curățam fântâna asta aici, în Piața Unirii, când l-am văzut că venea pe scări de la spital. Era un bătrân care abia mergea în cârje și era bandajat la un picior”, a povestit el.

ADVERTISEMENT

Când a mers la el, l-a întrebat pe bărbat dacă vrea sandalele lui și cum acesta a răspuns afirmativ, i-a oferit propriile încălțări, iar apoi și-a continuat munca desculț.

Bărbatul i-a dat celui în nevoie și toți banii pe care îi avea la el

După aceea, el i-a oferit chiar și bani, tot ce mai avea prin buzunar. Gelu Pohoață a plecat să îi cumpere și ceva de mâncare bărbatului în cauză, dar atunci când s-a întors, nu l-a mai găsit.

ADVERTISEMENT

„Primul lucru care l-am întrebat când am ajuns la el, l-am întrebat dacă vrea sandalele mele și mi-a spus că da.

Am simțit că are nevoie. M-am descălțat și l-am încălțat pe el, s-a bucurat.

Mai aveam câțiva bani mărunți în buzunar și i-am dat și pe ăia. Regret foarte mult că, după ce i-am dat papucii, am plecat repede să îi iau și ceva de mâncare și, când m-am întors, nu mai era”, a declarat Gelu Pohoață, conform BZI.

ADVERTISEMENT

Facerea de bine a învățat-o în familie, a mai povestit el, pentru că asemenea gesturi de bunătate a văzut la propriul său tată, care îi hrănea pe cei nevoiași.

Mai mult, el a spus că nu a făcut acest gest pentru faimă, ci doar pentru că era ceea ce trebuia făcut în acel moment, iar faptele bune sunt cel mai greu de făcut, dar merită.

ADVERTISEMENT
Tags: