News

Un bărbat din Ilfov a anunțat amplasarea unei bombe la rafinăria Lukoil. Amendă uriașă primită

Un apel fals la 112, efectuat în noaptea de Revelion de un bărbat din Ilfov, anunța amplasarea unei bombe la rafinăria Lukoil. Ce amendă a primit acesta.
01.01.2024 | 13:21
Un barbat din Ilfov a anuntat amplasarea unei bombe la rafinaria Lukoil Amenda uriasa primita
Amendă uriașă primită de un bărbat din Ilfov, de Revelion, după ce a anunțat, la 112, amplasarea unei bombe la rafinăria Lukoil. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Ilfov s-a ținut de glume proaste în noaptea dintre ani. Acesta a sunat la 112 și a anunțat amplasarea unei bombe la rafinăria Petrotel Lukoil din Ploiești. În final, gestul său iresponsabil i-a adus o amendă uriașă.

Amendă uriașă primită de un bărbat din Ilfov, de Revelion, după ce a anunțat, la 112, amplasarea unei bombe la rafinăria Lukoil

Angajații de la Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Prahova au fost în alertă în noaptea de Revelion. La 112 s-a primit un apel care anunța o bombă pusă la rafinăria Petrotel Lukoil.

ADVERTISEMENT

Conform procedurilor în astfel de cazuri cu potențial periculos, echipajele specializate s-au deplasat în zonă. După o cercetare la fața locului, s-a dovedit că alerta a fost falsă, notează ObservatorulPh.

Ulterior, oamenii legii au aflat că cel care s-a ținut de glume a fost un individ din Ilfov. Persoana care a pus pe jar echipajele specializate a fost depistată și amendată drastic: 4.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Legea din țara noastră spune că alertarea falsă a autorităților se pedepsește prin aplicarea de amenzi cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei sau prin prestarea de la 200 la 400 de ore de muncă în folosul comunității.

În plus, cei care săvârșesc din nou contravenția, în interval de un an de la aplicarea primei sancțiuni, pot primi amenzi cuprinse între 4.000 și 8.000 de lei, precum și până la 800 de ore în folosul comunității.

ADVERTISEMENT

Zeci de mii de apeluri false la 112, în 2023

Românii iresponsabili nu s-au dezmințit nici în 2023. Dintr-o statistică prezentată Poliţia Română în toamna anului trecut, reiese că, în primele 6 luni din an au fost raportate 21.168 de apeluri false sau abuzive la 112.

În primele şase luni ale anului 2023, Poliţia Română a gestionat 811.719 apeluri 112. Dintre acestea, 21.168 au fost apeluri false sau abuzive. În urma celor constatate, poliţiştii au aplicat 20.494 de sancţiuni contravenţionale“, a anunțat, într-un comunicat, Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

ADVERTISEMENT

Numărul 112 este destinat situaţiilor reale de urgenţă, când este nevoie de ajutor imediat”, a fost mesajul unei campanii derulate pe perioada verii de Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii.

ADVERTISEMENT