Life

Un bărbat din Pașcani a donat cărțile părinților decedați, fără să știe că într-una erau bani. Ce a făcut când a aflat

După moartea părinților, fiul lor a donat cărțile din bibliotecă la Pașcani. Ce telefon neașteptat a primit după două zile și ce a făcut bărbatul.
22.09.2022 | 16:04
Un barbat din Pascani a donat cartile parintilor decedati fara sa stie ca intruna erau bani Ce a facut cand a aflat
Un bărbat din Pașcani a donat cărțile părinților decedați, fără să știe că într-una erau bani. Foto: nrespascani.com
ADVERTISEMENT

O întâmplare mai puțin obișnuită a avut loc în Pașcani. Un bărbat care își donase cărțile către Biblioteca Municipală ”Leonard Gavriliu” a fost sunat de Poliție.

După moartea părinților, fiul lor a donat cărțile. Ce au găsit bibliotecarii din Pașcani într-una dintre acestea

Totul a început după ce bărbatul și-a pierdut părinții. Aceștia s-au stins din viață, iar fiul lor a decis că nu mai are ce să facă cu toate cărțile pe care le-au deținut aceștia, așa că le-a dus la biblioteca municipală și le-a donat.

ADVERTISEMENT

A doua zi, însă, angajații au găsit o sumă de bani într-una din cărțile respective, așa că au sunat la Poliție, unde au reclamat că banii trebuie înapoiați.

Motivul pentru care oamenii legii au ajuns să îl contacteze pe bărbat a fost tocmai pentru că voiau să îi înapoieze suma de bani, pentru că îi revenea lui, în calitate de moștenitor al părinților săi.

ADVERTISEMENT

Ce sumă au găsit angajații de la Biblioteca Municipală ”Leonard Gavriliu”

Suma pierdută despre care este vorba este de 3.900 de lei, o sumă deloc neglijabilă. Bărbatul s-a prezentat la Poliția din Pașcani în cursul zilei de miercuri și banii i-au fost înmânați.

„În urmă cu două zile, polițiștii pășcăneni au fost informați de către reprezentanții Bibliotecii Municipale Pașcani despre faptul că un bărbat a donat un lot de cărți, într-una dintre acestea fiind găsită o sumă bani.

ADVERTISEMENT

Din verificările efectuate de polițiști, a rezultat faptul că, bărbatul a donat cărțile care au aparținut părinților săi, după decesul acestora, neștiind că într-una dintre acestea se află cei 3.900 lei. Ieri, bărbatul s-a prezentat la sediul Poliției Municipiului Pașcani, fiindu-i predați banii”, a transmis IPJ Iași într-un comunicat.

De asemenea, gestul angajaților de la bibliotecă a fost apreciat și lăudat de oamenii legii, care au spus că aceștia sunt un exemplu pentru comunitate.

ADVERTISEMENT

„Apreciem spiritul civic de care au dat dovadă angajații Bibliotecii Municipale Pașcani, care prin gestul lor sunt un exemplu pentru comunitate”, se încheie comunicatul.

ADVERTISEMENT
Tags: