News

Un bărbat din Satu Mare a vrut să incendieze două imobile de patrimoniu și să fure o bicicletă. A ajuns sub control judiciar

Polițiștii au aflat că bărbatul nu era la prima abatere. În aceeași zi, acesta a dat foc unui punct de colectare a deşeurilor.
16.10.2023 | 17:05
Un barbat din Satu Mare a vrut sa incendieze doua imobile de patrimoniu si sa fure o bicicleta A ajuns sub control judiciar
A vrut să incendieze două imobile de patrimoniu. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Satu Mare a ajuns sub control judiciar după ce a vrut să incendieze două imobile de patrimoniu. Incidentul a avut loc în urmă cu câteva zile în municipiul Carei. Potrivit polițiștilor, omul nu este la prima abatere.

A vrut să incendieze două imobile de patrimoniu

Agenții de poliție au fost anunțați vineri, 13 octombrie, cu privire intenția bărbatului, în vârstă de 35 de ani, de a incendia cele două clădiri. Oamenii legii s-au deplasat la fața locului și l-au ridicat pe respectivul individ.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în urma cercetărilor, polițiștii au aflat că în ziua respectivă, bărbatul ar fi dat foc unui punct de colectare a deşeurilor. Ulterior, a furat o bicicletă cu care a fugit. De asemenea, la finalul lunii septembrie, acesta ar fi sustras un telefon mobil dintr-un restaurant.

”La data de 13 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Satu Mare au fost sesizaţi despre faptul că o persoană ar fi încercat să incendieze două imobile din municipiul Carei, care fac parte din patrimoniul cultural naţional.

ADVERTISEMENT

Din verificările efectuate, poliţiştii au constatat faptul că aspectele sesizate se confirmă, identificând un bărbat de 35 de ani, din Carei”, a transmis IPJ Satu Mare, conform News.ro.

În urma faptelor sale, bărbatul din municipiul Carei a fost reținut pentru 24 de ore. Pe 14 octombrie a fost prezentat instanței, care a decis să fie plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

ADVERTISEMENT

Nu se știe ce motiv a avut omul pentru a acționa în acest fel. Însă, acum este cercetat pentru furt calificat, distrugere şi tentativa la distrugere, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

Un exhibiționist din București a dat foc unei mașini

Un alt bărbat de 36 de ani din București a ajuns în atenția polițiștilor. În luna august a incendiat un autoturism aflat într-o parcare din Sectorul 3 al Capitalei. Nici acesta nu a oferit o explicație pentru fapta sa.

ADVERTISEMENT

Cert este că nu îl cunoștea pe proprietarul mașinii, care a ars în totalitate. De asemenea, în urma verificărilor, oamenii legii au constatat că bucureșteanul este și exhibiționist. Înainte de acest incident, el ar fi făcut anumite gesturi cu tentă sexuală, în timp ce se afla pe o stradă din Sectorul 3.

„În urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit că incendiul ar fi fost provocat de către un bărbat, fără a avea însă legături cu persoana vătămată, ori intenția de răzbunare. De asemenea, din verificările efectuate, s-a mai stabilit că bărbatul, în vârstă de 36 de ani, este bănuit de comiterea unei infracțiuni de ultraj contra bunelor moravuri”, au anunțat polițiștii din Capitală.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: