News

Un bărbat infectat cu Covid-19 a stat două săptămâni la terapie intensivă, după care a primit factura pentru costurile medicale: 840.000 de dolari

31.05.2020 | 20:01
Un barbat infectat cu Covid19 a stat doua saptamani la terapie intensiva dupa care a primit factura pentru costurile medicale 840000 de dolari
ADVERTISEMENT

Un bărbat din SUA a stat două săptămâni, intubat și ventilat mecanic la secția de terapie a unui spital din Denver. S-a vindecat, după care a primit factura pentru spitalizare: 840.000 de dolari.

Un bărbat din SUA a primit acasă factura pentru costurile de spitalizare de aproape 1 milion de dolari

Robert Dennis a învins coronavirusul în câteva săptămâni petrecute în spital, însă costul plătit pentru că a rămas în viață e incredibil. Profesorul de liceu a primit acasă o factură a costurilor de spitalizare de 840.386.94 de dolari, o sumă pe care nu ar putea să o plătească în 100 de vieți.

ADVERTISEMENT

Când am văzut factura am rămas fără suflare”, a declarat nevasta bărbatului, Suzanne, conform Denver7. Suma ar fi costurile spitalizării în secția ATI a spitalului Sky ridge Medical Center. „Doar medicamentele primite la spital valorează 250.000 de dolari”, a explicat Suzanne.

Costuri enorme de spitalizare pentru un bărbat din SUA
Costuri enorme de spitalizare pentru un bărbat din SUA

Cu toate acestea, pe factură nu este trecut prețul pe care soția bărbatului ar trebui să îl plătască pentru spitalizare. Femeia a fost la rândul ei infectată cu Covid-19 și susține că, împreună cu bărbatul ei, ar avea de plătit 1.5 milioane de dolari, taxe de spitalizare.

ADVERTISEMENT

E înspăimântător. Nici nu contează cât de mult te ajută asigurarea medicală. E înspăimântător”, a explicat femeia.

Cuplul căsătorit are asigurare, însă vor să se asigure că sunt acoperiți 100% când vine vorba de această sumă incredibilă.

ADVERTISEMENT

Conform presei din SUA, cei doi cetățeni americani ar trebui să fie protejați de lege și nu ar trebui să scoată niciun dolar din propriul buzunar, în condițiile în care sunt asigurați.

În 10 martie, vicepreședintele Mike Pence a promis că toate firmele de asigurări vor plăti 100% costurile de spitalizare în cazul bolnavilor de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Toate companiile majore au fost de acord să plătească în întregime costul spitalizării, să nu deranjeze oamenii cu alte facturi surpriză”, a explicat Pence.

„Dacă n-aș fi știut că avem asigurare aș fi plâns. Nu știu cum se descurcă cineva fără asigurare”, a concluzionat Suzanne, femeia bărbatului bolnav cu Covid-19.

ADVERTISEMENT
Tags: