ADVERTISEMENT
News

Un bebeluș din Gaza a supraviețuit atacului cu rachetă ce i-a masacrat familia. Copilul a fost găsit la sânul mamei moarte

Autor: Adrian Ilie | 16.05.2021 | 12:29
Un bebeluș din Gaza a supraviețuit atacului cu rachetă ce i-a masacrat familia. Copilul a fost găsit la sânul mamei moarte
Omar a suferit răni pentru care a fost nevoie de internare/ Sursă foto: captură Video / itv.com

Zece membri ai aceleiași familii, printre care opt copii, au fost uciși de către armata israeliană într-un atac cu rachetă în Fâșia Gaza, singurul supraviețuitor fiind un bebeluș care a fost găsit la pieptul mamei, ucisă și ea în atac.

ADVERTISEMENT

Locuința familiei a fost distrusă în tabăra de refugiați Al Shati, din Gaza, într-un atac ce a avut loc sâmbătă dimineața.

Victimele sunt două femei, cumnate, și copiii lor care se adunaseră să celebreze Eid ul-Fitr, sărbătoare ce marchează sfârșitul Ramadanului.

Bebelușul a rămas fără mamă și trei frați

După explozia rachetei, printre dărâmături au fost găsite zece cadavre, jocuri pentru copii și farfurii cu mâncare. Singurul supraviețuitor era Omar, un copil de numai cinci luni.

ADVERTISEMENT

Ce le făcuseră acești copii israelienilor pentru a fi vizați, în timp ce purtau hainele lor speciale de Eid, în casa unchiului lor? Sunt doar copii, nu au tras rachete”, a declarat Mohamed al-Hadidi, tatăl lui Omar, pentru The Independent, preluat de Libertatea.

Cu excepția lui Omar, mi-am pierdut întreaga familie într-o clipă”, a mai spus tatăl lui copilului care acum este internat la spitalul Shifa.

Se pare că mama bebelușului, Maha (36 de ani) și-a luat cei patru copii și a mers la casa fratelui său pentru a celebra cu soția acestuia și copiii ei sfârșitul Ramadanului. După cină, Maha a decis să înnopteze acolo, alături de copii și cumnata sa Yasmine Hassan.

ADVERTISEMENT

Israelienii nu au dat niciun avertisment, nu i-au anunțat. Nici măcar nu au lansat rachete cu drone care doar lovesc acoperișurile, ca să știe să scape din clădire. Casa mea este la doar 400 de metri distanță, alergam pe stradă strigând, clădirea a fost complet distrusă”, a relatat tatăl lui Omar.

Şeful Hamas, Ismail Haniyeh, a calificat atacul împotriva clădirii în care se aflau cele două femei și copiii lor drept „un masacru odios”.

ADVERTISEMENT

În noaptea de vineri spre sâmbătă, Israelul a început un bombardament de proporții asupra Fâșiei Gaza, în care locuiesc două milioane de oameni. Au fost folosite circa 500 de tone de muniție în tirurile de la sol și aeriene care au vizat pozițiile palestinienilor.

Armata israeliană a susținut că a fost vizată o rețea subterană de tuneluri folosite de militanții Hamas.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT