News

Un bloc emblematic din București va fi consolidat și renovat. Anunțul lui Nicușor Dan

Blocul ARO, unul dintre cele mai emblematice imobile din Capitală, va fi consolidat și renovat. Primarul Nicușor Dan a făcut anunțul.
14.04.2024 | 17:53
Un bloc emblematic din Bucuresti va fi consolidat si renovat Anuntul lui Nicusor Dan
Un bloc emblematic din București va fi consolidat și renovat. Sursa Foto: Facebook- Nicușor Dan/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Primarul General al Capitalei a anunțat, duminică, că a obținut acordul proprietarilor pentru consolidarea unuia dintre cele mai emblematice blocuri din București. 

Blocul Aro a fost prima clădire modernistă din Capitală

Este vorba despre blocul ARO, prima clădire modernistă din Capitală, constuită în anul 1935, pe bulevardul Magheru.

ADVERTISEMENT

Clădirea proiectată de către arhitectul Horia Creangă urmează să fie supusă unor ample lucrări de expertiză.

Acestea vor fi efectuate în decursul a 60 de zile de către Primăria Capitalei, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS).

ADVERTISEMENT

Conform unor expertize mai vechi, blocul ARO, care acum este considerat ca fiind o clădire istorică, a fost încadrat în clasa I de Risc Seismic.

“Expertizăm tehnic Blocul ARO, clădire emblematică a Capitalei de pe bulevardul Magheru nr. 12-14, care găzduieşte cinematograful Patria şi care, potrivit unor expertize mai vechi, a fost încadrată în clasa I de Risc Seismic.

ADVERTISEMENT

Construit în 1935, blocul Aro a fost prima clădire modernistă din Capitală, fiind proiectată de arhitectul Horia Creangă.

A fost obţinut acordul proprietarilor pentru consolidarea acestei clădiri monument istoric, iar acum Primăria Capitalei, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), iniţiază lucrările de expertizare care vor dura 60 de zile”, a anunțat Nicușor Dan, duminică, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Primarul Capitalei a ținut să precizeze că la finalul acestor lucrări de expertiză va urma un audit energetic, iar apoi Primăria Capitalei se va înscrie ”în programul Ministerului Dezvoltării pentru obţinerea de fonduri necesare consolidării şi reabilitării”.

Vestea i-a bucurat nespus de mult pe locuitorii Capitalei care au reacționat imediat la postarea edilului.

Aceștia au subliniat că blocul ARO situat pe bulevardul Magheru merită să fie reabilitat deoarece este o clădire emblematică pentru București.

Mai mult, puțini sunt cei care știu că de la etajele superioare ale acestui imobil, în zilele senine, pot fi observați Munții Capați.

ADVERTISEMENT