News

Un canadian a deschis ușa avionului în timpul operațiunilor de decolare. „Este probabil să fi avut halucinații”

Decolarea unui avion thailandez a fost oprită de un turist canadian care a deschis ușa de urgență în timp ce aeronava se pregătea să se ridice de la sol.
10.02.2024 | 14:13
Un canadian a deschis usa avionului in timpul operatiunilor de decolare Este probabil sa fi avut halucinatii
Canadianul a fost arestat de poliția thailandeză/ Foto: Facebook - Ananya Tiangtae
ADVERTISEMENT

Un avion Airbus 320 al companiei Thai Airways care se pregătea să decoleze de pe aeroportul din Chiang Mai cu destinaţia Bangkok, Thailanda, a fost blocat la sol după ce un turist canadian a deschis ușa de urgență a aeronavei, relatează Reuters şi CNN, preluate de News.ro.

Incidentul a avut loc în cursul nopții de joi spre vineri, când deschiderea ușii de urgenţă a provocat activarea toboganului gonflabil, iar aeronava nu a mai putut decola, a precizat directorul aeroportului din Chiang Mai, Ronnakorn Chalermsaenyakorn.

ADVERTISEMENT

Întregul avion era în haos”, a relatat unul dintre pasageri, Ananya Tiangtae, într-o postare pe Facebook. „Ce se întâmpla dacă eram la 30.000 de metri deasupra nivelului mării? Ce s-ar fi întâmplat?” s-a întrebat femeia.

Aeronava s-a întors la terminal, unde au fost făcute inspecții de siguranță. Incidentul a afectat mai multe zboruri, opt avioane fiind nevoie să se survoleze aeroportul de mai multe ori înainte să le fie permisă aterizarea.

ADVERTISEMENT

Întârzierile au afectat un număr de 2.295 de pasageri. Compania aeronautică Thai Airways a precizat că, după efecturarea inspecției tehnice, în urma căreia nu au fost constatat defecțiuni, pasagerii au primit permisiunea să se îmbarce din nou, iar avionul a putut să decoleze.

Pasagerul turbulent a fost arestat de poliția thailandeză și identificat ca cetățean canadian. „El a recunoscut că a deschis uşa, motivul fiind că veneau oameni după el… După comportamentul său, este probabil să fi avut halucinaţii”, a declarat avocatul pasagerului, Jirawat Yarnkiatpakdee, pentru postul de televiziune ThaiPBS.

ADVERTISEMENT

Colonelul de poliţie din Chiang Mai, Manuschai In-thuean, a precizat că persoana arestată se numește Wong Sai Heung, un cetăţean canadian în vârstă de 40 de ani. Potrivit legislației penale din Thailanda, acesta ar putea fi condamnat chiar la pedeapsa cu moartea şi o amendă de 600.000-800.000 de baht (16.700-22.300 de dolari). Pe de altă parte, autoritățile de la Bangkok nu au mai executat un deținut din anul 2018.

Polițistul a precizat că nu se știe cu certitudine motivul pentru care pasagerul a deschis ușa de urgență, întrucât acesta părea streasat și era dificilă comunicarea cu el. „L-am trimis la Spitalul de Psihiatrie Suan Prung pentru o evaluare”, a adăugat Manuschai.

ADVERTISEMENT

Un incident similar a avut loc în mai 2023, când un pasager al unei curse care efectua un zbor intern în Coreea de Sud a deschis ușa avionului care se pregătea să aterizeze pe aeroportul din Daegu. Ușa a fost deschisă la o altitudine de 200 de metri, însă piloții au reușit să ducă avionul cu bine la sol. Persoana care a deschis ușa a fost un tânăr de 30 de ani care apoi a afirmat că se simte sufocat și că vrea să coboare cât mai repede. „I s-a părut că zborul a durat mai mult decât ar fi trebuit şi a simţit că se sufocă în interiorul cabinei. A vrut să iasă repede”, preciza poliția din Coreea de Sud.

ADVERTISEMENT