News

Un cartier a fost băgat în carantină din cauza coronavirusului. Raed Arafat: ”Au fost confirmate 12 cazuri și aproximativ 360 de contacți”

18.04.2020 | 12:41
Un cartier a fost bagat in carantina din cauza coronavirusului Raed Arafat Au fost confirmate 12 cazuri si aproximativ 360 de contacti
ADVERTISEMENT

Un cartier din orașul Babadag, județul Tulccea, a fost băgat în carantină după ce au fost confirmate 12 cazuri de coronavirus, iar jumătate dintre acestea în ultimele două zile.

Un cartier a fost băgat în carantină din cauza coronavirusului

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că decizia de a se institui carantina în cartierul din Babadag a fost luată după ce locuitorii nu au respectat prevederile ordonanţelor militare intrate în vigoare în perioada pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Am primit solicitarea carantinării unui cartier din Babadag. Au fost confirmate 12 cazuri din case diferite și aproximativ 360 de contacți, dar ancheta epidemiologică continuă”, a declarat Arafat la Antena 3.

Secretarul de stat a menționat că măsura este una normală și că autoritățile încearcă să țină focarul sub control pentru a nu se răspândi, deoarece locuitorii cartierului Bendea nu au respectat izolarea la domiciliu.

ADVERTISEMENT

900 de persoane din Babadag s-au întors din străinătate în ultima perioadă

”Am emis azi-noapte ordinul de carantinare. În cadrul ordinului s-au delimitat zonele din jurul cartierului care trebuie păzite. Prefectura a rămas să stabilească și o zonă de siguranță. Sunt măsuri normale, populația trebuie să înțeleagă că nu e o pedeapsă”, a precizat Arafat.

Potrivit ordinului, începând cu data de 18 aprilie este instituită, pe perioada stării de urgenţă, măsura carantinare în oraşul Babadag, a cartierului Bendea, delimitat de: râul Tabana – E87 – strada Băilor – strada Viilor – strada Carierei – strada Vlad Ţepeş – strada Gheorghe Lazăr – strada Măcriş – strada Heracleea – strada Boteanu – Strada Ştefan cel Mare – strada Fabricii – strada Heracleea – râul Tabana.

ADVERTISEMENT

Măsuri de supraveghere şi pază pentru primele locuinţe din acest cartier în care au fost confirmate primele cazuri au fost luate de către Poliţia Oraşului Babadag încă din data de 10 aprilie, ulterior fiind suplimentate forţele cu alţi angajaţi ai structurilor MAI, MApN şi ai Primăriei Babadag.

Prefectura a precizat că în cartierul Bendea locuiesc aproximativ 2.500 de cetăţeni, majoritatea de etnie romă. Potrivit datelor centralizate, în 148 de case din cartierul Bendea locuiesc peste 10 persoane, la una dintre acestea fiind înregistrate 42 de persoane.

ADVERTISEMENT

În ultima perioada s-au întors din străinătate aproximativ 900 de persoane din oraşul Babadag, iar la data de 17 aprilie, 191 se aflau în izolare la domiciliu. În judeţul Tulcea fuseseră confirmate până pe 17 aprilie, 25 de cazuri de coronavirus.

ADVERTISEMENT