Fotbal intern

Un câștigător al Cupei Campionilor cu Steaua, amendat de FRF: „A afectat imaginea fotbalului din România”

14.01.2021 | 22:30
Un castigator al Cupei Campionilor cu Steaua amendat de FRF A afectat imaginea fotbalului din Romania
ADVERTISEMENT

Fost câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua București, Adrian Bumbescu, a fost amendat de către Federația Română de Fotbal, pentru o declarație făcută anul trecut.

Cazul a fost sesizat de secretarul general al FRF, Radu Vişan, iar Comisia de Disciplină a FRF a decis în mod uluitor să îl amendeze cu nu mai puțin de 1000 de lei pe unul dintre artizanii celei mai mari performanțe din istoria fotbalului românesc.

ADVERTISEMENT

Încadrat la Articolul 52 din Regulamentul Disciplinar – „Comportarea jignitoare, calomnioasă și declarații care afectează imaginea fotbalului”, fostul mare jucător a fost „pedepsit” pentru că… i-a catalogat drept „ciudați” pe cei care conduc destinele fotbalului românesc, în frunte cu Răzvan Burleanu.

Adrian Bumbescu a fost amendat cu 1000 de RON de către FRF

Adrian Bumbescu a fost amendat cu 1000 de lei pentru o declarație de anul trecut. Fostul câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua în 1986, actualmente antrenor al grupelor de copii și juniori de la CSA Steaua, a fost taxat de FRF, după ce stelistul l-a atacat pe Burleanu.

ADVERTISEMENT
Adrian Bumbescu, amendat de Comisia de Disciplina a FRF. Sursa foto: gsp.ro
Adrian Bumbescu, amendat de Comisia de Disciplina a FRF. Sursa foto: gsp.ro

Decizia a produs stupoare, după ce fostul mare fundaș central al Stelei a fost amendat pentru o declarație din luna octombrie: „Sistemul Federației este jalnic, au înființat 200 de echipe feminine ca să îl voteze pe Burleanu, nu sunt oameni de fotbal acolo, numai ciudați”, e declarația care a stârnit indignarea celor de la FRF.

În cadrul aceleiași declarații, Adrian Bumbescu deplângea soarta fotbalului românesc și în special a centrelor de copii și juniori: „Ne trebuie centre de juniori cum era Luceafărul pe vremuri, acum nici meciuri amicale nu putem face, jumătate dintre copii s-au lăsat în ultimele 6 luni de zile”, a mai spus fostul mare jucător al Stelei.

ADVERTISEMENT

Adrian Bumbescu a fost total suprins de decizia FRF, de care nu fusese înștiințat

Fostul mare fundaș central al FCSB a fost contactat de GSP, pentru care a oferit o primă reacție după ce a fost amendat de către Burleanu & comp.: „Nu știu nimic, am văzut doar ceva pe Facebook. O să mă interesez și vă spun mâine mai multe. Deocamdată, nu vreau să vorbesc”, a declarat nedumerit Adrian Bumbescu.

Federația Română de Fotbal a motivat decizia prin faptul că Adrian Bumbescu a încălcat articolul 52 din Regulamentul Disciplinar – „Comportarea jignitoare, calomnioasă și declarații care afectează imaginea fotbalului”: „Comisia respinge excepţia lipsei calităţii de reprezentant FRF a d-nului Radu Vişan, ca nefondată. Respinge excepţia necompetenţei generale şi materiale a FRF, ca nefondate. În baza art. 52.5 cu aplicarea art. 12, 14 Bis şi 15 din RD dispune sancţionarea pârâtului Bumbescu Adrian cu avertisment şi penalitate sportivă de 1.000 lei a fost”, verdictul celor de la FRF.

ADVERTISEMENT
Articolul 52 din Regulamentul Disciplinar. Sursa foto. gsp.ro
Articolul 52 din Regulamentul Disciplinar. Sursa foto. gsp.ro

Cele mai importante repere din cariera lui Adrian Bumbescu

  • Integralist în prima victorie a unei echipe românești de club în Anglia, Leeds – U Craiova 0-2
  • Integralist ambele manșe ale confruntării Dinamo – Inter (1-1/3-2), singura dată când milanezii au fost eliminați de o formație românească
  • Integralist, alături de Iovan, în toate cele patru mari finale jucate de Steaua: CCE 1986, Cupa Intercontinentală 1986, Supercupa Europei 1987, CCE 1989
  • Primul jucător care a câștigat titlul cu 3 cluburi diferite: U Craiova, Dinamo și Steaua
  • Împreună cu Tudorel Stoica, a fost primul jucător care a ajuns la 7 titluri de campion. Lăcătuș e lider, cu 10 campionate

Cifrele carierei lui Adrian Bumbescu

  • 17 sezoane la seniori
  • 316 meciuri în prima ligă
  • 17 trofee cu Steaua București, dintre care 7 tilturi de campion al României
  • 2 trofee continentale: Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei
  • 8 goluri a marcat fundașul central
  • 1978 e anul în care a debutat în Liga 1, iar în 1991 s-a retras
ADVERTISEMENT