News

Un copac a căzut peste o mașină care circula pe DN17 din Bistrița. Trei copii au ajuns la spital

Un copac a căzut peste o mașină aflată în deplasare pe DN 17 Bistrița - Vatra Dornei, în apropiere de localitatea Mureșenii Bârgăului.
29.03.2024 | 10:53
Un copac a cazut peste o masina care circula pe DN17 din Bistrita Trei copii au ajuns la spital
Un copac a căzut peste o mașină care circula pe DN17 din Bistrița. Trei copii au ajuns la spital
ADVERTISEMENT

Trei copii cu vârsta între 4 și 13 ani au ajuns la spital după ce un copac a căzut peste mașina condusă de tatăl lor. Conform anchetatorilor, trei copii au ajuns la spital. E neclar câți oameni se aflau în autoturism, pentru că sursele oficiale se contrazic și transmit că în autoturism erau fie 7 persoane, 6 sau 5 persoane.

Un copac a căzut peste o mașină care circula pe DN17 din Bistrița

Cu toate acestea, cel mai probabil în autoturism se aflau cei doi părinți alături de cel puțin trei copii. Conform ISU Bistrița Năsăud, la spital vor ajunge trei copii cu dureri la nivelul feței și dureri lombare. ”La spital vor fi transportaţi trei copii, cu vârste cuprinse între 13 şi patru ani”, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

”Doi dintre ei acuză dureri la nivelul feţei şi unu dureri lombare. Copiii vor fi însoţiţi la spital de mama lor, acesta neavând însă nevoie de îngrijiri medicale”, au transmis reprezentanții ISU Bistrița Năsăud. Conform IGPR, în autoturism se aflau doar cinci persoane.

”Pe DN 17 Bistriţa-Vatra Dornei, în zona localităţii Mureşenii Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, un copac a căzut peste un autoturism aflat în deplasare, în care se aflau cinci persoane. În urma impactului, un minor a suferit răni uşoare fiind transportat la spital”, transmitea Inspectoratul General al Poliţiei Române.

ADVERTISEMENT

Un copil a murit după ce mașina în care se afla a fost strivită de un copac

Un alt anunț al IPJ Bistrița Năsăud vorbea despre șase persoane în autoturism, astfel că enigma e departe de a fi soluționată. În urmă cu un an, un copil murea și trei adulți ajungeau în stare gravă la spital, după ce un copac cădea peste mașina lor, în mers, undeva la intrarea în Reșița.

Conform anchetatorilor, toți cei din autoturism se întorceau de la ski, fiind rude, iar la intrarea în Reșița un copac s-a prăbușit peste mașină. Se pare că o creangă uriașă a intrat prin parbriz, în direcția șoferului. La volan era tatăl în vârstă de 43 de ani, iar pe locul din dreapta șoferului se afla tânărul de 14 ani.

ADVERTISEMENT

Copacul respectiv se afla în pădure la cel puțin 10 metri distanță față de șosea. Vântul extrem de puternic a fost cel care a smuls acest copac și l-a doborât peste mașina în care se aflau cele patru persoane. ”Un tânăr prezenta un traumatism cranio cerebral deschis.

S-au început manevrele de resuscitare, împreună cu echipajul medical de la SAJ”, declara Vasile Martin, comandantul echipajului SMURD sosit la fața locului. Deși băiatul se afla în stare foarte gravă, medicii au sperat timp de două ore că vor reuși să-l salveze pe băiat și l-au resuscitat, însă fără succes.

ADVERTISEMENT

Localnicii se plângeau atunci că în zona respectivă copacii se rupeau mai mereu, fie smulși de vânt, fie din cauza zăpezii. Cu toate acestea, autoritățile nu reușesc să țină pasul cu natura, astfel că multă lume se teme că tragedia se poate repeta.

ADVERTISEMENT
Tags: