News

Un copac a căzut peste un copil în Brașov. A fost chemat elicopterul SMURD

Un copac a căzut peste un copil în Brașov. A fost chemat elicopterul SMURD pentru a-l transporta pe acesta la spital, însă băiatul ar fi conștient, deși cu răni grave.
29.05.2023 | 14:55
Un copac a cazut peste un copil in Brasov A fost chemat elicopterul SMURD
Un copac a căzut peste un copil în Brașov. Foto: Wikipedia
ADVERTISEMENT

Un copac a căzut peste un copil în Brașov. A fost chemat elicopterul SMURD pentru a-l transporta pe acesta la spital, însă băiatul ar fi conștient, deși că răni grave. Potrivit ISU Brașov, tânărul de 16 ani a fost lovit de un copac într-o pădure din Brașov, undeva în Valea Popii din localitatea Budila.

Un copac a căzut peste un copil în Brașov

Potrivit ISU Brașov, nu se cunosc momentan detalii referitoare la producerea incidentului. La fața locului au ajuns medicii, care au constatat că băiatul are mai multe fracturi, fiind chemat acolo un elicopter SMURD care să-l transporte. În urmă cu un an, un bărbat din Argeș murea într-un mod similar, strivit de copacul pe care încerca să-l doboare, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

Victima de atunci era din comuna Coșești, Argeș. Potrivit ISU Argeș, bărbatul a murit după ce copacul i-a căzut în cap. ”Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung au fost sesizaţi cu privire la faptul că, într-o gospodărie din localitatea Coşeşti, un bărbat de 55 de ani, din localitate, ar fi fost prins sub un copac, în timp ce încerca să-l doboare. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, dar şi un echipaj medical, care l-au găsit pe bărbat inconştient”, a transmis IPJ Argeş.

Medicii sosiți la fața locului au constatat decesul, victima fiind strivită de copac. ”La sosirea forţelor de intervenţie la locul solicitării, persoana era extrasă. Paramedicii SMURD au început manevrele de resuscitare. Din păcate, bărbatul nu a răspuns manevrelor, declarându-se ulterior decesul”, a transmis ISU Argeş.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doi ani, un copil era ucis la Lunca Bradului, Valea Ilvei din Mureș, tot de un copac prăbușit. Aici a fost vorba de o familie care se afla în excursie cu cortul, iar o furtună a răsturnat un copac chiar peste oameni. ”În această seară, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr.7 Deda au fost sesizați cu privire la faptul că, pe Valea Ilvei, un copac a căzut peste doi copii, unul dintre aceștia fiind în stare de inconștiență.

O echipă de cercetare din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș s-a deplasat la fața locului, pentru stabilirea situației de fapt. Din primele cercetări, a reieșit că un copac ar fi căzut peste două minore, de 5 și 6 ani, care se aflau într-un cort, împreună cu familia, pe un teren situat în zona Văii Ilvei”, au transmis cei de la ISU Mureș.

ADVERTISEMENT

Din păcate, o copilă în vârstă de 6 ani a murit, iar polițiștii au încercat ulterior să efectueze cercetări pentru a afla cu exactitate cum s-a produs evenimentul. ”În urma recunoasterii s-a constatat ca sunt trei victime. O persoana de sex feminin de aproximativ 34 de ani cu fractura la umar preluata de ambulanta SAJ, o fetita de aproximativ 6 ani cu traumatism craniu cerebral si de sold constienta preluata de ambulanta SMURD si un baiat de aproximativ 5 ani surprins sub copac cu traumatism craniu cerebral deschis din nefericire acesta a suferit leziuni incompatibile cu viata”, au mai transmis reprezentanții ISU.

Tot în 2022, o femeie murea strivită de un copac undeva într-o localitate din Vâlcea. În acest caz femeia a fost surprinsă de un copac, după ce soțul său încerca să-l doboare la pământ. Salvatorii au constatat că femeia în vârstă de 67 de ani era alături de soțul său de 57 de ani, într-o zonă forestieră din Oteșani. Aceștia tăiau lemne pentru foc, însă copacul i-a luat prins surprindere.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii au constatat că în timp ce bărbatul tăia copacul, acesta a căzut peste femeie. ”La fața locului s-a deplasat și un echipaj medical care a constatat decesul femeii, ulterior cadavrul acesteia fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei. Autoritățile anchetează cazul și au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, mai transmiteau reprezentanții ISU.

ADVERTISEMENT
Tags: