News

Un copac a fost aproape să zdrobească mai mulți călători, într-o stație de tramvai din Iași. Oamenii s-au ferit în ultima secundă

Un copac a fost aproape să zdrobească mai mulți oameni, într-o stație de tramvai din Iași. Din fericire aceștia s-au ferit în ultima secundă.
28.03.2023 | 15:13
Un copac a fost aproape sa zdrobeasca mai multi calatori intro statie de tramvai din Iasi Oamenii sau ferit in ultima secunda
Un copac a fost aproape să zdrobească mai mulți călători. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Un copac a fost aproape să zdrobească mai mulți oameni într-o stație de tramvai din Iași, însă aceștia s-au ferit chiar în momentul în care acest copac s-a prăbușit. Codul roșu sau galben de vânt din întreaga țară a transformat România într-un paradis al vântului puternic, care a ajuns să pună în pericol viața românilor.

Un copac a fost aproape să zdrobească mai mulți oameni

Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere din oraș. În acestea se vede cum vântul puternic smulge un copac uriaș peste o stație de tramvai din Copou. Doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie rănit, deși au fost înregistrate pagube materiale.

ADVERTISEMENT

România era obișnuită deja cu zile călduroase, chiar de 24 de grade Celsius, dar valorile din termometre au scăzut brusc, iar rafalele de vânt puternic au ajuns să bată asemeni unui uragan în zona de munte. Majoritatea orașelor din țară au această problemă, iar oamenii evită să iasă pe străzi în aceste zile, până când pericolul va trece.

Observatornews.ro a publicat o înregistrare video în care un copac uriaș e smuls de vânt în Iași, unde drama a fost aproape să se producă. Oamenii au avut noroc că fix în acel moment venea un mijloc de transport în comun, în care s-au urcat grăbiți și s-au ferit de copac. Mai multe fire de electricitate au fost rupte, iar circulația tramvaielor oprită. IMAGINILE POT FI VĂZUTE AICI

ADVERTISEMENT

Meteorologii anunțau ieri că au emis cod roșu de vreme rea emis ”la altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali, va fi vânt puternic, cu rafale ce vor depăși 140 km/h”. Acest cod roșu ar trebui să fie valabil în perioada 28 martie, ora 2:00 și 28 martie, ora 14:00, însă vremea e mereu imprevizibilă și datele situației se pot schimba rapid.

Totodată, specialiștii ANM au emis un cod galben de vreme rea, valabil în perioada 27 martie, ora 23 – 28 martie, ora 23. ”În cea mai mare parte țării, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h”, au menționat specialiștii ANM. Așadar, vremea rea și vântul puternic ar trebui să țină până la ora 23:00, în cursul zilei de marți 28 martie 2023.

ADVERTISEMENT

Referitor la codul portocaliu emis, acesta e valabil în perioada 27 martie, ora 23 – 28 martie, ora 23, fiind vizate în acest interval ”intensificări susținute ale vântului, viscol puternic”. ”În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini mai mari de 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 120…140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută”, au mai menționat meteorologii.

Specialistul ANM Mihai Timu transmitea că după weekendul trecut, care a fost călduros, românii ar trebui să se aștepte la vreme foarte rea. ”Să ne bucurăm de acest weekend cu temperaturi acceptabile, cu o vreme deosebit de caldă în sud și est, se vor depăși frecvent 20 de grade Celsius la prânz. Vor fi chiar și 25 de grade în Moldova și Muntenia. În schimb, în vest și nord-vest, temperaturile scad față de vineri, vor fi nori și temporar va ploua. Seara vor fi ploi torențiale, cu descărcări electrice, care apoi se vor extinde în restul țării.

ADVERTISEMENT

Duminică, inițial vor fi ploi slabe în est, după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice în Moldova, Dobrogea, Muntenia. În rest, încă vor fi temperaturi peste norme, cu valori între 14 si 21 de grade Celsius. Schimbarea radicală se va întâmpla în prima parte a săptămânii următoare”, a transmis Mihai Timu.

ADVERTISEMENT