News

Un copil a fost strivit de un dulap la școală! Elevul, dus de urgenţă la spital

17.05.2021 | 10:31
Un copil a fost strivit de un dulap la scoala Elevul dus de urgenta la spital
Un copil a fost strivit de un dulap la școală! Elevul, dus de urgenţă la spital Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Un dulap a căzut peste un copil în vârstă de 8 ani la școală. Accidentul a avut loc la Școala Gimnazială Nr.206 din Capitală.

Update, ora 15:40

Copilul are ambele mâini rupte și va rămâne internat.

“Băiețel de 8 ani, se prezintă cu un traumatism cranian mediu, fractură ambele oase antebraț dreapta. Este conștient, ușor somnolent. Va rămâne internat pe secția de neurochirurgie”, au declarat medicii.

ADVERTISEMENT

Știre inițială

Reprezentanții școlii au sunat imediat la 112, iar personalul medical de la SABIF a încercat să-l stabilizeze. Copilul a fost transportat de urgență la Spitalul  Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu.

Medicii au constatat că băiatul a suferit un traumatism cranian și traumatism toracic. Copilul este conștient, iar medicii îi fac o serie de analize.

ADVERTISEMENT

Copil strivit de un dulap la școală

Accidentul a avut loc la Școala Gimnazială Nr.206, din zona Drumul Taberei. Totul s-a întâmplat potrivit învățătoarei în jurul orei 8.30, înainte de începerea orelor. Elevul de 8 ani a ajuns în clasă și a încercat să împingă un dulap, dar acesta a căzut peste el.

În acel moment învățătoarea era în ușă așteptându-și ceilalți elevi. Ea a fost cea care a sunat prima la ambulanță.

ADVERTISEMENT

Copilul are antebrațul drept rupt

Școlarul a primit primul ajutor la fața locului, apoi a fost transportat la Spitalul  Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu.

Reprezentanții ISMB au declarat că mama copilului l-a însoțit la spital.

Medicii au constatat că are antebrațul drept rupt. I s-au făcut și o serie de analize, pentru că are și un traumatism cranian în urma loviturii.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au demarat o anchetă

Polițiștii ajunși la fața locului au început o anchetă. Trebuie să stabilească cu exactitate circumstanțele în care s-a petrecut accidentul grav de la Școala Gimnazială Nr.206.

Reprezentanții poliției vor deschide un dosar pentru vătămare corporală din culpă.

“Evident că trebuie să fie o cercetare, dincolo de cercetarea internă pe care trebuie să o facă Inspectoratul Școlar al municipiului București există o cercetare făcută de organele de poliție. Obligatoriu! Astfel de lucruri trebuie să fie clarificate pentru a vedea în responsabilitatea cui se găsesc aceste lucruri de ordin administrativ care de multe ori nu beneficiază de atenția cuvenită, să se aplice sancțiunile de rigoare în așa fel încât să nu se mai repete astfel de situații”, a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Elevii din București revin la școală

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că elevii din București pot reveni în școli începând de miercuri, pentru că rata de infectare în capitală a scăzut sub 1 la mie.

“Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare.

În urma discuțiilor cu ministrul Sănătății, apreciind înțelegerea Ministerului Sănătății pentru importanța școlii, luni, 17 mai, vom iniția modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educație-Cercetare, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care localitatea coboară sub pragul de 1 la mie – rata de infectare”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT