News

Un copil de 10 ani cu origini românești a murit zdrobit de un tractor în Italia. „O tragedie incredibilă”

10.10.2020 | 17:16
Un copil de 10 ani cu origini romanesti a murit zdrobit de un tractor in Italia O tragedie incredibila
Băiețelul a murit călcat de un tractor căruia i-a cedat frâna de mână/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mario Graziani, un copil de 10 ani, a cărui mamă este româncă, a murit după ce a fost călcat de un tractor în provincia italiană Frosinone. Băiețelul a fost lovit de un tractor căruia îi cedase frâna de mână, informează ilmessaggero.it.

Tragedia a avut loc vineri după-amiază în Sgurgola, un mic orășel din provincia Frosinone. Mario, împreună cu tatăl său, Cataldo Graziani, au mers acasă la niște prieteni de familie, ai căror copii erau colegi de școală și prieteni cu băiatul.

ADVERTISEMENT

După ce și-au făcut temele, copiii ieșiseră în curte să se joace, în curte fiind câteva tractoare cu remorci cu fân. Unul dintre acestea, deși avea frâna de mână trasă, a început să o ia la vale, iar după câțiva metri l-a lovit pe băiat, care a fost călcat de roți.

A fost chemată imediat ambulanța, însă starea băiatului era foarte gravă și a murit la scurtă vreme, în pofida eforturilor medicilor.

ADVERTISEMENT

Moartea copilului a îndoliat întregul oraș

Tatăl lui Mario a fost îngrijitor la școala din oraș, iar mama sa, Ramona, este asistentă, iar familia era foarte apreciată de către comunitate.

Era în aceeași clasă cu fiul meu. Deseori, copiii se adunau în curte să-și facă temele împreună și să se joace. Fiul meu nu a venit astăzi și a aflat despre tragedie de la bunicul lui. O tragedie incredibilă”, a spus Antonio, un prieten al familie îndoliate.

ADVERTISEMENT

Primarul din Sgurgola, Antonio Corsi, a declarat doliu în oraș. „O tragedie ne-a zguduit pe toți, dispariția neașteptată a lui Mario Graziani la numai 10 ani în timp ce își făcea temele de la școală. Le suntem aproape mamei Ramona și tatălui Cataldo  în aceste momente grele de durere când și-au văzut îngerașul mergând în ceruri. Ziua înmormântării va fi zi de doliu în oraș”, a scris primarul pe pagina de Facebook a municipalității.