News

Un copil de 7 ani a căzut din telescaun, în stațiunea Straja. A ajuns de urgență la spital

Incident grav în stațiunea Straja, acolo unde un copil de 7 ani a căzut dintr-un telescaun. Polițiștii au deschis o anchetă.
26.02.2024 | 16:04
Un copil de 7 ani a cazut din telescaun in statiunea Straja A ajuns de urgenta la spital
Un copil de 7 ani a căzut din telescaun, în Straja. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un copil de 7 ani a căzut din telescaun, în stațiunea Straja, din județul Hunedoara. Incidentul grav a avut loc, luni, în timp ce minorul se afla în vacanță cu familia, pe una din pârtiile din stațiune.

Un copil de 7 ani a căzut din telescaun, într-o stațiune din România

Salvamontiștii au fost primii care care au intervenit, pentru a acorda primul ajutor copilului. Ulterior, la fața locului a ajuns și un echipaj medical al ISU, care a preluat minorul și l-a transportat la spital.

ADVERTISEMENT

Din fericire, starea acestuia este stabilă. El este conștient și prezintă dureri lombare. „La fata locului a intervenit Salvamontul, noi ne-am dus in sprijin dupa ce copilul a fost dus la punctul de prim ajutor al Salvamont.

Am intervenit cu o autospeciala SMURD care a transportat pacientul de la Straja la spitalul din Lupeni. Copilul are 7 ani, constient, cooperant, dar avea dureri lombare”, a transmis ISU Hunedoara, conform presei locale.

ADVERTISEMENT

Șeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, a declarat că minorul a fost văzut de administratorii pârtiei, moment în care au dat înapoi instalația. Copilul a apucat să se prindă cu mâinile de telescaun înainte să se prăbușescă.

Potrivit reprezentantului Salvamont, victima a căzut de la o înălțime de aproximativ 4-5 metri. „Copilul nu a căzut direct din telescaun, a încercat să se ţină de acesta, iar cei care administrează instalaţia, au manevrat-o înapoi, astfel că minorul a căzut de la o înălţime mai mică, de 4-5 metri.

ADVERTISEMENT

Când au ajuns colegii de la Salvamont, copilul acuza dureri uşoare. A fost transportat cu ambulanţa la spital pentru investigaţii”, a declarat șeful Salvamont Hunedoara.

Polițiștii au deschis o anchetă

Oamenii legii au ajuns la fața locului, pentru a desfășura cercetări. Rămâne să se stabilească, în mod exact, în ce împrejurări a avut loc incidentul, fiind deschisă o anchetă.

ADVERTISEMENT

Un alt incident s-a produs, în luna ianuarie a acestui an, pe pârtia de schi Prislop din stațiunea Borșa, Maramureș. Mai mulți turiști au rămas blocați în telescaun, după ce a avut loc o pană de curent.

Autoritățile au activat planul roșu de intervenție, iar schiorii au fost transportați într-un refugiu, în vârful pârtiei. O persoană s-a ales cu degerături la un deget, conform reprezentanților ISU Maramureș. În cele din urmă, defecțiunea a fost remediată, iar instalația de telescaun a repornit.

ADVERTISEMENT
Tags: