News

Un copil în vârstă de 2 ani a murit fără ca medicii să știe ce are. Ce au descoperit la autopsie

Un copil de doi ani din Dej a murit după ce a înghițit bile magnetice, iar părinții săi și medicii nu au știut ce are micuțul pentru că nu i-au putut face CT.
18.04.2024 | 12:44
Un copil in varsta de 2 ani a murit fara ca medicii sa stie ce are Ce au descoperit la autopsie
Un copil în vârstă de 2 ani a murit fără ca medicii să știe ce are. Ce au descoperit la autopsie
ADVERTISEMENT

Copilul s-a stins după patru luni de chin, însă și mai trist e că din cauza vârstei fragede medicii nu au putut să-l supună unui test CT. Astfel, nimeni nu a știut patru luni ce a avut copilul. Mama copilului a tras un semnat de alarmă și îi roagă pe toți părinții să aibă grijă de copii și să nu-i lase să înghită obiecte periculoase.

Un copil în vârstă de 2 ani a murit fără ca medicii să știe ce are

Conform mărturiei părinților, aceștia au observat într-o zi cum copilul lor se simte rău, astfel că l-au dus la doctor. Pentru că medicii nu și-au dat seama ce are, părinții au văzut neputincioși cum copilul lor a murit după patru luni. Doar la autopsie au fost descoperite obiectele înghițite, așadar cauza morții băiatului în vârstă de 2 ani.

ADVERTISEMENT

Cazul a fost făcut public de Asociația ”Vă ajutăm din Dej”, pe pagina oficială de Facebook. ”Recent, am primit o donație de la o persoană minunată, doamna Maria, pentru campania noastră “Bucuria Primăverii”. Doamna Maria este o mamă cu o inimă de aur, dar ea a trecut prin clipe grele. Recent și-a pierdut copilul din cauza unor mărunțișuri – niște magneți mici și colorați, care, din păcate, au fost ingerați de micuțul ei.

Timp de 4 luni, nimeni nu știa ce are copilul și acesta suferea în tăcere. Din păcate, copilul fiind sub 2 ani, medicii nu i-au făcut un CT, astfel că nici medicii nu și-au dat seama de problema băiețelului. Magneții din poză au fost păstrați de familie, după autopsie, tocmai pentru a arăta și altora riscul la care ne expunem dacă avem copii mici și obiecte mici si viu colorate in preajma lor.

ADVERTISEMENT

Un copil a murit după ce s-a înecat cu un capac de la bicicletă

Vrem să subliniem cât de important este să fim atenți la aceste pericole aparent banale din jurul nostru. Magneții sau alte obiecte mici pot fi extrem de periculoase pentru copii și pot duce la situații tragice.

Este vital să recunoaștem simptomele și să acționăm rapid în astfel de situații. Dacă copilul are dureri abdominale, vărsături repetate, sau alte simptome neobișnuite, mergeți imediat la medic și menționați că există riscul ingerării unor obiecte”, este precizat în mesaj.

ADVERTISEMENT

Este neclar, totuși, cum medicii din Germania, acolo unde locuiește familia, nu au putut să ia în considerare scenariul în care copilul înghițise un obiect străin, de altfel o ipoteză plauzibilă pentru orice copil mic. Din păcate astfel de cazuri se întâmplă și la adolescenți, cum este cazul unui tânăr de 11 ani care s-a înecat cu un capac de la bicicletă.

Tragedia s-a produs într-o localitate din județul Cluj, acolo unde copilul a încercat să-și umfle bicicleta, iar pentru o secundă a ținut capacul de la roata de la bicicletă între dinți. Fără să-și dea seama a aspirat-o, astfel că a intrat în stop cardio-respirator, în timp ce tatăl său a încercat să-l salveze.

ADVERTISEMENT

Deși a fost transportat de urgență la spital și a fost operat, băiatul a intrat în comă și a stat 8 zile în această stare, în moarte cerebrală. Familia s-a pregătit ulterior de înmormântare, iar locuitorii din comunitatea clujeană Bobâlna sunt în stare de șoc. Medicii au subliniat faptul că românii nu știu să acorde primul ajutor medical atunci când ar fi cazul, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT