Sport

Antrenorul de rugby al Angliei nu are milă de Emma Răducanu. Campioana de la US Open boicotează meciurile de pe Twickenham

Eddie Jones, selecționerul în vârstă de 61 de ani al naționalei de rugby a Angliei, a vrut să tragă un semnal de alarmă pentru tânărul Marcus Smith și a dat-o exemplu negativ pe jucătoarea de tenis Emma Răducanu.
12.11.2021 | 17:11
Antrenorul de rugby al Angliei nu are mila de Emma Raducanu Campioana de la US Open boicoteaza meciurile de pe Twickenham
ADVERTISEMENT
12-11-2021
15:12

Emma Răducanu nu va merge la meciurile naționalei de rugby a Angliei

Emma Răducanu ar urma să refuze invitaţia Federaţiei Engleze de Rugby de a asista în această toamnă la un meci al naţionalei, în contextul criticilor lui Eddie Jones, deşi tehnicianul a spus că speră să o vadă în curând pe sportivă pe Twickenham.

Selecționerul Angliei, Eddie Jones, a afirmat că i-a trimis personal lui Răducanu o scrisoare în care a clarificat comentariile sale cu privire la capcanele celebrităţii, ceea ce i-a atras critici şi a făcut ca antrenorul să fie acuzat de sexism.

”Însă am înţeles că, deşi Răducanu are invitaţie deschisă din partea federaţiei pe Twickenham, venirea sa nu este aşteptată nici la meciul de sâmbătă cu Australia şi nici la cel cu Africa de Sud, programat o săptămână mai târziu”, a scris The Guardian.

Marcus Smith este un tânăr de 22 de ani, născut la Manila din tată filipinez și mamă britanică, dar care s-a mutat de 8 ani în Anglia și a și jucat trei meciuri pentru naționala acestei țări, reușind 46 de puncte.

Eddie Jones a mai văzut-o pe Emma Răducanu doar pe coperțile revistelor

Smith este considerat următoarea mare stea a rugby-ului din Anglia, după ce a reușit 15 puncte în meciul câștigat cu 69-3 împotriva Tonga în week-end, dar Jones a spus că este crucial să rămână cu picioarele pe pământ.

ADVERTISEMENT

Marea problemă a jucătorilor tineri e că sunt foarte repede distrași. Au parte de atenție din partea media, din partea agenților, care mereu promit și promit. Există un motiv pentru care fata asta care a câștigat US Open nu mai are vreun rezultat. Unde ați mai văzut-o?

Pe prima pagină din Vogue, pe prima pagină din Harper’s Bazaar, purtând haine Christian Dior. Ea spune că a rămas cu picioarele pe pământ. Păi toți încep prin a fi cu picioarele pe pământ. Dar când apar tentațiile, celebritatea, faima, nu mai rămâi cu picioarele pe pământ”, a spus Eddie Jones, citat de Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Fanii sunt de partea Emmei Răducanu și-l critică pe Eddie Jones

Fanii au reacționat imediat și l-au criticat pe selecționer pentru ieșirea lui, informează dailymail.co.uk. „Ce comentariu ridicol”, a scris un fan. Un altul a adăugat: „Ce lovitura ieftină, de la un antrenor ieftin. Ar trebui să-i fie rușine, dar nu-i va fi”.

Emma Răducanu, o tânără care ajunge de pe locul 343 mondial pe 21 și care a ajuns în sferturile de finală ale ultimei competiții la care a jucat. A câștigat chiar primul ei Mare Șlem înainte de a juca în circuitul WTA. Sunt comentarii urâte la adresa unui adolescent de succes”, a spus un alt fan furios.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu nu a ratat niciun antrenament

Este extrem de dur din partea lui Eddie Jones aici”, a fost verdictul unui fan. „În primul rând, o cheamă Emma Răducanu. Și în al doilea rând, Marcus Smith nu a câștigat niciun titlu major.

28 de minute de rugby captivant într-o seară de toamnă nu este același lucru cu a câștiga un turneu de Mare Șlem. Ea are dreptul să se bucure de el”, i-a luat apărarea Emei alt admirator.

ADVERTISEMENT

Vrea ca Răducanu să fie legată de un teren de tenis în următorii 15 ani din viata ei? A făcut 4 evenimente în afara terenului în cele 7 săptămâni de când s-a impus la US Open. Ea a și spus că nu a ratat nicio zi de antrenament. Jones vorbește prostii”, a remarcat un alt fan.

Emma Răducanu știe foarte bine cum să-și gestioneze timpul

Emma Răducanu, principala favorită la Upper Austria Ladies Linz, turneu dotat cu premii de 189.708 de euro, a avut o reacție vizavi de ceea ce a spus Eddie Jones despre ea.

Am spus foarte, foarte clar fiecărui om din echipa mea că nu voi anula un antrenament sau ședință de pregătire pentru niciun angajament în afara terenului. Am vrut să mă asigur că aceasta este prioritatea mea. Deci toată lumea știe clar despre ce este vorba.

Știu foarte bine cum să-mi gestionez timpul cu angajamentele din afara terenului. Am fost destul de ocupată după US Open, dar știam că așa se va întâmpla. Recunosc că nu mă așteptam să fie atât de obositor, dar m-am bucurat de tot ceea ce mi s-a întâmplat după US Open”, a reacționat Emma.

ADVERTISEMENT