News

Un cunoscut bucătar a murit în Ajunul Crăciunului. Avea doar 53 de ani

Proprietarul restaurantului „Castelul Medieval” din Iași, bucătarul Gigi Fedeleș, a murit în ziua de 24 decembrie, la vârsta de 53 de ani.
26.12.2023 | 08:35
Un cunoscut bucatar a murit in Ajunul Craciunului Avea doar 53 de ani
Bucătarul Gigi Fedeleș a murit la numai 53 de ani/ Foto: Facebook - Gigi Fedeleș
ADVERTISEMENT

Bucătarul Gigi Fedeleș, patronul restarantului „Castelul Medieval”, a murit duminică dimineață în jurul orei 06.00, decesul său fiind confirmat de către soția acestuia, Carmen Fedeleș, pentru publicația locală BZI.ro.

Decesul a survenit pe când Fedeleș se afla în orașul Piatra-Neamț, cauza morții fiind reprezentată de un infarct care i-a scurtat viața la numai 53 de ani. În ultimele zile, bărbatul suferea de o răceală persistentă care i-a slăbit organismul

ADVERTISEMENT

Trupul său a fost adus la Iași în cursul zilei de luni pentru a fi înhumat. Fiica lui Gigi Fedeleș a revenit în țară din Anglia pentru a-l conduce pe ultimul drum, precum și fratele acestuia care se află în Statele Unite ale Americii.

Gigi Fedeleș își construise o reputație solidă în mediul gastronomic românesc, având o experiență culinară la înalt nivel de 23 de ani, timp în care a creat mai multe rețete. În urmă cu doi făcuse parte din echipa de bucătari desemnată ca cea mai bună în prepararea cărnii de vită.

ADVERTISEMENT

Bucătarul își consolidase cunoștințele și acumulase experiență inclusiv prin numeroase călătorii în scop gastronomic, în urma cărora a preluat rețele tradiționale pe care apoi le-a îmbunătățit și le-a inclus în mediul restaurantului său din Iași.

Restaurantul „Castelul Medieval” reflectă pasiunea lui Gigi Fedeleș pentru legendele medievale, fiind construit sub forma unui castel englezesc, cu elemente arhitecturale care aduc aminte de secolele XII-XIII.

ADVERTISEMENT

Un alt cunoscut bucătar a murit în luna iunie într-un accident rutier, pe autostrada București-Pitești. Este vorba de Alexandru-Laurențiu Giurcă ce lucrase la mai multe restaurante din orașul Târgu-Jiu, județul Gorj.

Vestea morții a fost dată pe pagina de Facebook a Centrului ”Christian” din cadrul Primăriei Târgu Jiu, acolo unde Diana Giurcă muncea. Soțul său era cunoscut în localitate drept un bucătar pasionat și talentat, care acum nu va mai avea ocazia să-și încânte clienții.

ADVERTISEMENT

Un anunț apăsător și cumplit ne-a făcut să amuțim. Cu adânc regret în suflet vă anunțăm de decesul prețuitei noastre colege, Diana Giurcă, alături de soțul ei, Alexandru, într-un teribil accident rutier. Echipa Centrului Christian este alături de membrii familiilor îndoliate, Dumnezeu să-i întărească în aceste momente dramatice. Rămân în urmă doi copii de vârstă preșcolară. Odihnă veșnică, Diana și Alexandru!”, se arată în mesajul transmis de colegii femeii.

ADVERTISEMENT