News

Un cuplu din Alba a primit 4000 de lei amendă pentru că nu a trecut în declarație ora deplasării. Cum au explicat polițiștii

10.04.2020 | 12:06
Un cuplu din Alba a primit 4000 de lei amenda pentru ca nu a trecut in declaratie ora deplasarii Cum au explicat politistii
ADVERTISEMENT

Un cuplu a primit 4000 de lei amendă de la polițiștii din Aiud, județul Alba. Motivul este reprezentat de faptul că nu a trecut în declarația pe proprie răspundere ora deplasării în oraș, anunță Mediafax.

Un cuplu din Alba a primit 4000 de lei amendă: “Pe motiv că nu am scris ora deplasării în declarație!”

Polițiștii susțin că familia a umblat prin tot orașul pentru cumpărături de bază, dar în mașină aveau un singur pachet de sticksuri. Cele două persoane au scris pe Facebook că, după ce li s-a fotografiat declarația, li s-a spus că sunt liberi și că totul este în regulă.

ADVERTISEMENT

“Am primit amendă de la Poliția Aiud, d-nul agent Negru, pe motiv că nu am scris în declarație ora deplasării. Nu există în declarație așa ceva. Au mai trecut oameni pe stradă, au fost controlați, în amendă spunându-se că nu a fost niciu om pe drum. 

Asta pentru că am fost după alimente. Amenda este de 2000 de lei. Asta face poliția Aiud! După ce ni s-a fotografiat declarația, ni s-a spus că suntem liberi și că totul este în regulă. Vi s-a dat puterea să vă bateți joc de oameni?

ADVERTISEMENT

Acest domn cu buletinul în mână nu poate calcula câți ani avem. Ordonanța militară din amendă e dată pentru persoanele de peste 65 de ani. Ps. Soțului meu i s-a emis aceeași amendă, în valoare de 2000 de lei. Aproape 1000 de euro pentru că avem totul în regulă”, se scrie în postare.

Explicația poliției: s-au plimbat în tot orașul pe motiv că merg la cumpărături, dar aveau doar un pachet de sticks-uri

Purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Luminița Prodan, a declarat că cei doi au fost observați în mai multe zone ale orașului și au fost amendați cu câte 2000 de lei pentru încălcarea Ordonanței Militare, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Pe declarație erau precizate locații generale, care acopereau tot orașul Aiud pentru cumpărături. Purtătorul de cuvânt spune că familia respectivă voia să umble în tot orașul pentru a-și cumpăra bunuri de strictă necesitate, dar când a fost oprită avea un pachet de sticksuri.

100.000 de amenzi acordate pentru încălcarea Ordonanțelor Militare

Mai mult, Purtătorul de cuvânt al IPJ Alba a declarat că cei doi ar fi putut să își facă cumpărăturile de la un magazin mai apropiat de domiciliu.

ADVERTISEMENT

Conform secretarului de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Bogdan Despescu, s-au acordat până acum aproximativ 100.000 de amenzi pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare privind reducerea mobilității.

 

ADVERTISEMENT