News

Un dascăl a fost înjunghiat într-o biserică din Buzău. Atacul, petrecut în timpul slujbei

Incident grav petrecut duminică, 10 martie, într-o biserică din Buzău, acolo unde un dascăl a fost înjunghiat. Cine e atacatorul.
10.03.2024 | 18:45
Un dascal a fost injunghiat intro biserica din Buzau Atacul petrecut in timpul slujbei
Incident grav într-o biserică din România: un dascăl a fost înjunghiat în timpul slujbei. Sursa foto (descriptiv): hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Eveniment șocant raportat duminică, 10 martie, în județul Buzău, acolo unde un dascăl a fost înjunghiat fără milă de un individ cu mari probleme. Atacul s-a petrecut chiar în timpul slujbei.

Incident grav într-o biserică din Buzău: un dascăl a fost înjunghiat în timpul slujbei. Cine e atacatorul

Aceste clipe de teroare s-au înregistrat la slujba de duminică oficiată într-un lăcaș de cult din satul Dăscălești, comuna Puiești. Neputincioși, enoriașii au asistat la o scenă cutremurătoare.

ADVERTISEMENT

Un localnic de 61 de ani l-a atacat cu un cuțit pe dascălul parohiei. Din informațiile presei locale, atacatorul ar fi intenționat să ajungă în altar unde preotul oficia liturghia de duminică.

El dorea să-i ceară socoteală preotului după ce a fost părăsit de soție. În acel moment, dascălul i s-a pus în cale. Bărbatul scandalagiu nu a ezitat, a scos un cuțit din buzunar și l-a înjunghiat în spate pe dascălul de 38 de ani. După atac, agresorul a fugit, notează Știri de Buzău.

ADVERTISEMENT

Victima a fost la un pas de moarte. Dascălul a intrat în șoc hemoragic, întrucât cuțitul i-a atins un plămân. La fața locului au ajuns rapid medicii de pe ambulanță, iar victima a fost transportată la Spitalul din Râmnicu Sărat.

Atacatorul a fost prins

Tânărul de 38 de ani a fost stabilizat și transferat la Spitalul Județean de Urgență din Buzău. La scurt timp după comiterea agresiunii, suspectul a fost prins de polițiști. Se afla la el acasă în momentul reținerii.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai notează că, înainte să fie încătușat, suspectul le-a pus mari probleme jandarmilor și polițiștilor. Atacatorul din biserică a folosit bolovani pentru a-i ține pe oamenii legii departe de locuința sa.

În final, suspectul a fost imobilizat. În presa locală, martorii spun că bărbatul a tratat totul cu indiferență. Ar fi început să râdă după ce a fost încătușat. Suspectul, despre care se spune că ar avea probleme psihice, a fost transportat și el la Spitalul din Râmnicu Sărat pentru o evaluare medicală.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, individul de 61 de ani nu a creat probleme în comunitate. Era cunoscut ca un om pașnic. În urma incidentului de duminică, Poliția a deschis un dosar penal pentru agresiune cu armă albă.

ADVERTISEMENT