News

Beție între iubiți, încheiată tragic. O femeie din Gorj a fost reținută după ce și-a înjunghiat concubinul

O femeie din Gorj a fost reținută după ce și-a înjunghiat concubinul cu un cuțit, cel mai probabil pe fondul consumului excesiv de alcool din gospodărie.
29.02.2024 | 17:27
Betie intre iubiti incheiata tragic O femeie din Gorj a fost retinuta dupa ce sia injunghiat concubinul
Beție între iubiți, încheiată tragic. O femeie din Gorj a fost reținută după ce și-a înjunghiat concubinul
ADVERTISEMENT

Polițiștii au reținut-o pe femeia care trăiește în comuna gorjeană Drăguțești, satul Tâlvești, pentru 24 de ore. Femeia este reținută pentru tentativă de omor, în condițiile în care și-a înjunghiat concubinul și acesta a fost operat de urgență. Cel mai probabil cei doi consumaseră cantități impresionante de alcool, după care totul a degenerat cu un conflict fizic.

O femeie din Gorj și-a înjunghiat concubinul după o ceartă dură

”Conform probatoriului administrat până în prezent în cauză s-a reţinut că, în seara zilei de 28.02.2024, în jurul orelor 17:00 – 17:30, inculpata I.N., în timp ce se afla la locuinţa comună, din satul Tâlveşti, comuna Drăguţeşti, judeţul Gorj, în contextul unui conflict spontan, pe fondul consumului de alcool, l-a înjunghiat cu un cuţit în zona toracică dreapta faţă, pe concubinul său.

ADVERTISEMENT

Astfel i-a produs acestuia, o leziune traumatică gravă, în raport de care acesta a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Judeţean Târgu Jiu, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale”, au transmis reprezentanții Tribunalului Gorj. Potrivit concluziilor preliminare ale medicului legist din cadrul SML Gorj, victima are nevoie de aproximativ 18 zile de îngrijiri medicale.

Din fericire, victima este în afara oricărui pericol și a fost salvată de medicii chirurgi. ”Întrucât colecţia hemoragică intratoracică este minimă (hemotorax), cât şi cea cerică (pneumotorax) şi nu prezintă fenomene de insuficienţă respiratorie, se apreciază că, din punct de vedere medico-legal, leziunile nu au pus în primejdie viaţa victimei”, au explicat medicii, conform GDS.ro.

ADVERTISEMENT

România nu este considerată o țară periculoasă când vine vorba de morți prin înjunghiere

Polițiștii vor determina acum, în cadrul unei anchete, ce a determinat-o mai exact pe femeie să își atace atât de violent partenerul de viață. Cazul seamănă izbitor de mult cu cel al bărbatului în vârstă de 80 de ani din Constanța, înjunghiat de iubita cu 40 de ani mai tânără, chiar după ce acesta o ceruse în căsătorie.

Cel care a sunat la 112 a fost un vecin, care i-a auzit pe cei doi cum se ceartă violent. Se pare că femeia era supărată pe bărbat pentru că acesta refuza să-i vândă casa, cu toate că ar fi cerut-o în căsătorie. Anchetatorii au stabilit că și în acest caz cei doi consumaseră cantități foarte mari de alcool, astfel că totul s-a lăsat cu o bătaie.

ADVERTISEMENT

Femeia a fost inițial reținută pentru 24 de ore după ce și-a înjunghiat iubitul cu 40 de ani mai în vârstă. Din fericire și în acest caz medicii au reușit să salveze viața victimei. Cu toate acestea, bătrânul de 80 de ani a fost internat la spitalul județean din Constanța, având nevoie de îngrijiri medicale, deși medicii spun că viața nu îi este pusă în pericol.

Trebuie remarcat că, din punct de vedere statistic, România nu este în top 10 când vine vorba de țările unde oamenii mor înjunghiați. Aici, lider detașat e Brazilia, cu 9.885 de morți pe an, urmată de Africa de Sud (9.424 cazuri) și India (8.931 de cazuri).

ADVERTISEMENT

Rusia, Filipine, Nigeria, Mexic, China, Pakistan și Columbia alcătuiesc restul topului, în cazul Columbiei fiind vorba de 3.131 de cazuri pe an. În România aproximativ 147 de oameni mor înjunghiați într-un an calendaristic.

ADVERTISEMENT