News

Un deputat al minorităților infectat cu coronavirus, întâlnire cu Ludovic Orban și Dan Barna

21.12.2020 | 08:45
Un deputat al minoritatilor infectat cu coronavirus intalnire cu Ludovic Orban si Dan Barna
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban și Dan Barna s-au întâlnit cu un deputat al minorităților infectat cu noul coronavirus, însă au purtat măști de protecție și au păstrat distanța conform normelor sanitare în vigoare.

Conform Antena 3, deputatul ales al minorității elene din România, Gabriel Dragoș Zisopol, a fost confirmat cu Covid-19 după ce s-a întâlnit cu liderii coaliției de guvernare.

ADVERTISEMENT

Informația a fost confirmată de liderul grupului, Varujan Pambuccian, menționând că deputatul a intrat în cont și cu colegii săi din grupul parlamentar al minorităților naționale.

Ludovic Orban și Dan Barna, întâlnire cu un deputat infectat cu Covid

Cu toate acestea, la întâlnirea cu liderul PNL Ludovic Orban și cu copreședintele USR PLUS Dan Barna, deputatul a purtat mască de protecție și s-au păstrat toate regulile de distanțare fizică.

ADVERTISEMENT

Cu toate că președintele Klaus Iohannis se pregătea să desemneze un premier în baza înțelegerii dintre PNL și USR PLUS, coaliția nu este momentan formată. Partidele și-au împărțit ministerele și posturile cheie, însă sunt neînțelegeri pe mai multe teme.

Ludovic Orban anunța că „s-au făcut progrese în negocieri” și că rezultatele vor fi aflate duminică, 20 decembrie, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, conform Antena 3, partidele nu se înțeleg la capitolul Justiție, dar nici la alegerea primarilor în două tururi, respinsă categoric de UDMR.

Am făcut progrese foarte importante în negocieri. Veți afla în această seară rezultatele. Când vom finaliza discuțiile, fie în această seară, fie mâine, vom prezenta programul de guvernare”, a explicat Orban.

ADVERTISEMENT

Cel mai important, Florin Cîțu va fi premier al noului Guvern, în timp ce vicepremieri vor fi Dan Barna și Kelemen Hunor. Cu toate că Dan Barna îi sugerase și lui Ludovic Orban să fie vicepremier, acesta preferă puterea de la șefia Camerei Deputaților.

Actualul președinte al PNL duce o luptă la baionetă cu alte personaje importante din interiorul partidului dar și cu președintele Klaus Iohannis, cariera lui politică fiind în joc în următoarele luni.

ADVERTISEMENT