News

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR au semnat pactul Coaliției de guvernare. Ce prevederi conține. Document

21.12.2020 | 19:32
Liderii PNL USR PLUS si UDMR au semnat pactul Coalitiei de guvernare Ce prevederi contine Document
ADVERTISEMENT

Start joc în acordul de funcţionare a coaliţiei PNL-USR PLUS-UDMR. Acesta urmează să fie semnat luni, 21 decembrie, în jurul orei 19:00, chiar la Parlament.


Liderii PNL, USR PLUS și UDMR au semnat pactul Coaliției de guvernare. Ce conține

UPDATE, ora 19:32 / ​​Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor au semnat luni seară acordul coaliție de guvernare PNL, USR-PLUS și UDMR, cea care îl va propune oficial pe Florin Cîțu premier.

ADVERTISEMENT

Pactul prevede susținerea lui Florin Cîțu premier, a lui Ludovic Orban, președinte al Camerei Deputaților și a Ancăi Dragu, președinte al Senatului. Totodată, semnatarii documentului se angajează să nu racoleze parlamentari și să descurajeze nepotismul și clientelismul.

Iată AICI ACORDUL DE GUVERNARE


Iohannis i-a cerut lui Orban încheiere negocierilor și formarea Guvernului până de Crăciun

UPDATE, ora 17:34 / Președintele Klaus Iohannis grăbește negocierile pentru formarea viitoarei coaliții de guvernământ și se pare că i-ar fi cerut lui Ludovic Orban să definitiveze discuțiile pentru ca viitorul Executiv să fie învestit până la Crăciun, anunță Antena 3.

ADVERTISEMENT

La baza acestei cereri stă faptul că pentru data de 27 decembrie este programat debutul campaniei de vaccinare. Totodată, președintele vrea să convoace marți partidele la consultări, pentru ca plenul reunit al Parlamentului să fie convocat marți seara, iar Florin Cîțu să primească votul de învestitură.


Cei trei miniștri propuși de UDMR în viitorul Guvern

UPDATE, ora 16:40 / UDMR, formațiune care va face parte din viitoarea coaliție de guvernare alături de PNL și USR PLUS, s-a decis asupra celor trei miniștri pe care îi va avea în Executiv, alături de vicepremierul Kelemen Hunor.

ADVERTISEMENT

Astfel, potrivit Digi24, propunerile pentru cele trei ministere sunt Cseke Attila la Ministerul Dezvoltării, Tanczos Barna la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Eduard Novak la Tineret si Sport.


Știrea inițială / ora 8:10 ”Discuţiile din cadrul coaliţiei au continuat şi duminică, acoperind toate detaliile legate de programul de guvernare şi de modul de lucru în coaliţie”, au transmis reprezentanţii coaliţiei.

ADVERTISEMENT

De altfel, președintele PNL, Ludovic Orban a anunțat în urmă cu doar câteva ore că au fost făcute progrese importante legate de programul de guvernare.

Se semnează acordul de funcţionare a coaliţiei PNL-USR PLUS-UDMR.

Conform fostului premier, mai sunt strict două capitole de încheiat. El a precizat că atunci când discuţiile vor fi finalizate, va fi prezentat şi programul de guvernare.

“Am făcut progrese foarte importante.(…) Practic programul mai are două capitole care nu sunt finalizate la momentul la care am plecat.

Au rămas puncte de armonizat care vor fi armonizate într-o analiză pe care o vom face cu colegii din coaliţia de guvernare la nivel de lideri de partide”, a afirmat liderul PNL.

Vă reamintim că ultimele negocieri care s-au purtat între PNL-USR PLUS și UDMR au avut ca teme justiţia şi sănătatea, dar şi reforma electorală.

În urmă cu 48 de ore, cele trei formațiuni politice au finalizat împărţirea ministerelor. Mai mult de atât, în prima zi a weekendului au fost stabilite principiile pentru împărţirea posturilor de prefect şi a celor de secretar de stat.

De asemenea, a fost discutată o mare parte din programul de guvernare, fiind abordate domeniile finanţe, fonduri europene şi digitalizare.

ADVERTISEMENT