News

Un deținut din Botoșani a încercat să se sinucidă. Bărbatul și-a ucis soția în scara blocului

Bărbatul de 54 de ani din Botoșani, care și-a ucis soția în scara blocului. a încercat să-și pună capăt zilelor în arestul Poliției.
14.04.2024 | 17:51
Un detinut din Botosani a incercat sa se sinucida Barbatul sia ucis sotia in scara blocului
Luna trecută, bărbatul și-a ucis soția în scara blocului Sursa foto: Monitorul de Botoșani
ADVERTISEMENT

Bărbatul se afla în arestul IPJ Botoșani după ce și-a ucis soția în luna martie, fiind acuzat de omor calificat. Acesta a fost găsit aproape fără cunoștință în patul din celulă.

Un deținut din Botoșani a încercat să se sinucidă

Descoperirea a fost făcută sâmbătă dimineață de către polițiștii din cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani. Aceştia au solicitat imediat intervenţia unei ambulanţe, iar bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe. Cadrele medicale care s-au ocupat de cazul acestuia au descoperit că este vorba despre o tentativă de suicid.

ADVERTISEMENT

Bărbatul era sub tratament psihiatrc pentru depresie. Deși polițiștii îi dădeau câte o pastilă la orele când ar fi trebuit să-și ia tratamentul, acesta se pare că nu a înghițit medicamentele ci le-a ascuns în celulă. În noaptea de vineri spre sâmbătă, acesta a înghiţit toată cantitatea de pastile pe care o ascunsese, relatează Monitorul de Botoșani.

Deținutul a fost găsit aproape în comă şi a ajuns la Urgenţe. „Pacient în vârstă de 54 de ani a fost adus în serviciul de urgență în urma unei tentative de suicid ingestie voluntară cu substanțe antipsihotice și antidepresive.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost adus într-o stare comatoasă. A fost stabilizat din punct de vedere hemodinamic, electrolitic s-au efectuat spălături gastrice și în urma echilibrării, a fost dirijat către Secţia de Psihiatrie pentru monitorizare și tratament de specialitate”, a precizat medicul primar în medicina de urgenţă Ramona Guraliuc, medic şef al UPU-SMURD.

Poliția a declanșat o anchetă

Conducerea IPJ Botoşani a declanşat o anchetă după tentativa de suicid din arestul Poliţiei. Oamenii legii încearcă să afle cum a fost posibil ca persoana arestată să recurgă la acest gest chiar sub ochii lor.

ADVERTISEMENT

„Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală pentru evaluarea stării de sănătate, apoi după acordarea îngrijirilor medicale, a fost reintrodus în arestul poliției.

În continuare sunt efectuate verificări pentru stabilirea circumstanțelor producerii evenimentului”, a precizat agent şef adjunct Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

ADVERTISEMENT

În luna martie, deși pe numele său fusese emis un ordin de protecție, bărbatul și-a ucis soția în scara blocului și a încercat să se sinucidă. Se pare că ar fi fost motivat de faptul că femeia dorea să divorțeze. Fiica cuplului, care locuia împreună cu mama ei, a fost cea care a descoperit grozăvia.

ADVERTISEMENT