Sport

Un fost antrenor al FCSB a pierdut totul după cutremurele din Turcia: ”Pe străzi sunt mormane de moloz, sânge și miroase îngrozitor a cadavre”

Un fost antrenor la FCSB a dezvăluit că a pierdut toată agoniseală de o viață în cutremurele care au lovit Turcia la începutul săptămânii trecute.
16.02.2023 | 08:00
Un fost antrenor al FCSB a pierdut totul dupa cutremurele din Turcia Pe strazi sunt mormane de moloz sange si miroase ingrozitor a cadavre
Un fost antrenor la FCSB a dezvăluit că a pierdut toată agoniseală de o viață în cutremurele care au lovit Turcia la începutul săptămânii trecute. Sursă foto: bbc.co.uk
ADVERTISEMENT

O serie de seime teribile a lovit Turcia și Siria, iar numărul persoanelor care și-au pierdut viața a trecut de 36.000.

Cutremurele din Turcia l-au îngrozit pe un fost antrenor la FCSB

Fost colaborator al lui Marius Șumudică și antrenor la FCSB, Yuksel Yesilova a mărturisit că situația este una disperată în Turcia după valul de cutremure și a povestit că numărul morților este cu mult mai mare decât s-a anunțat oficial.

ADVERTISEMENT

”Nu am trăit drama pe viu. Lucrez la Agri 1970 Spor, orașul Agri e aproape de granița cu Armenia, e departe, vreo 1.000 de kilometri, dar imediat după primul cutremur am venit acasă, la Adana. Ajut cum pot, fac tot ce pot. Apropiații îmi tot spun să plec, dar nu pot să-mi las frații, prietenii, poporul, la greu. Stau și ajut cum pot.

E foarte greu. Nu por explica în cuvinte prin ce trecem exact. La voi am văzut că se vorbește despre 36.000 de oameni morți, poate mai mult. Crede-mă că numărul e mult mai mare! E groaznic.

ADVERTISEMENT

Pe stradă nu vezi nimic altceva decât mormane de moloz, sânge și miroase îngrozitor a cadavre. Îmi vine să plâng. Ce tragedie trăim! Nu am plâns atât în viața mea, acum nu pot decât să ajut cu mâinile astea pe care le am și să plâng”, a declarat Yesilova, pentru gsp.ro.

Yesilova, momente dramatice în Turcia

În vârstă de 51 de ani, Yuksel Yesilova a pierdut două apartamente și un centru comercial în cutremurele din Turcia, însă gândul său este la cei care și-au pierdut viața și la cei care au rămas pe străzi.

ADVERTISEMENT

”Aveam două apartamente și un spațiu comercial, care nu era închiriat. Acum e totul jos! E căzut! Nici nu le mai găsesc, nu mai găsesc strada unde erau, nimic! Am căutat preț de câteva zile, dar nu mai e nimic. Nu se poate așa ceva. Să nu-mi mai găsesc casa, strada, locul unde aveam ceva! Azi e totul la pământ, distrus. Dar ce mai contează la câți oameni și-au pierdut viața.

Nu plec de aici! Stau și ajut cât pot. E greu, e foarte greu, dar stau aici să ajut cât pot. Nu se poate așa ceva, asemenea tragedie! Să vezi tot jos, atâția oameni care și-au pierdut familii și tot ce aveau. Ca și mine, care, din fericire, am pierdut doar bunuri, toți cei ce au supraviețuit încep o viață nouă, nu avem altceva de făcut”, a continuat el.

ADVERTISEMENT

Turcia cere ajutor internațional

Yesilova, care a lucrat în România la Politehnica Timișoara, Sportul Studențesc, Universitatea Cluj, FCSB, Ceahlăul Piatra Neamț, Petrolul Ploiești, Astra Ploiești, Dinamo București, FC Voluntari, Rapid București și Gloria Buzău, cere lumii întregi să ajute Turcia în aceste momente dificile.

”E foarte frig seara, ziua ne mai descurcăm cum putem, dar noaptea e teribil. E frig, e greu să vezi ceva. Sperăm ca oamenii să vină în continuare, umăr la umăr cu noi, să putem să salvăm ce mai e de salvat. Sper să audă cât mai multă lume acest strigăt al nostru, al celor care suntem aici. E greu! Avem nevoie de ajutor!

Nu credeam că după tot ce-a fost în lumea asta, pandemie și război, mai vine și această tragedie. Mă rog să fim puternici și să trecem peste acest eveniment teribil. Mă doare ceea ce văd, plâng și voi plânge mult timp. Nu știu cine a greșit să fie o asemenea nenorocire asupra noastră. E dificil de acceptat și va rămâne o mare tragedie a istoriei”, a mai spus Yuksel Yesilova.

Doi dintre cei mai mari fotbaliști români, Gică Hagi și Gică Popescu, care au scris istorie la Galatasaray, au sărit în ajutorul victimelor dezastrului natural și au donat 50.000 de euro prin Ambasada Turciei în România.

ADVERTISEMENT
Tags: