Sport

Viorel Hizo, sfătuitor din umbră la Rapid: “Voiam pe cineva care să ştie ce înseamnă Giuleştiul”

Nicolae Grigore a povestit la SUFLET DE RAPIDIST cum a ajuns să colaboreze cu Viorel Hizo la Rapid. Dezvăluiri fabuloase ale fostului fotbalist.
25.09.2023 | 10:35
Viorel Hizo sfatuitor din umbra la Rapid Voiam pe cineva care sa stie ce inseamna Giulestiul
Cum a ajuns să colaboreze Nicolae Grigore cu Viorel Hizo la Rapid. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Nicolae Grigore a fost antrenor principal la Rapid în perioada decembrie 2020 – martie 2021, când clubul „alb-vișiniu” evolua în liga secundă. În direct la SUFLET DE RAPIDIST, Nicolae Grigore a dezvăluit cum a ajuns să colaboreze cu legendarul Viorel Hizo în perioada în care fostul mijlocaș se afla pe banca Rapidului.

Cum a ajuns să colaboreze Nicolae Grigore cu Viorel Hizo la Rapid: “Voiam pe cineva care să ştie ce înseamnă Giuleştiul”

Nicolae Grigore a antrenat o scurtă perioadă de timp la echipa de seniori a Rapidului. Ca antrenor, fostul mijlocaș în vârstă de 40 de ani a mai pregătit echipa U17 a Rapidului, a fost „secund” la naționala U21 a României, iar după perioada din Giulești a semnat cu Metaloglobus.

ADVERTISEMENT

Nicolae Grigore a explicat la SUFLET DE RAPIDIST, emisiunea realizată de Lucian Ionescu și Robert Niță, motivele pentru care a ales să colaboreze cu Viorel Hizo, fostul mare portar și antrenor. Deși a fost antrenat de mai multe legende în cariera de jucător, Nicolae Grigore a simțit că Viorel Hizo este cel mai potrivit pentru a-i da sfaturi în perioada petrecută pe banca Rapidului.

„E foarte simplu, dar totuși dificil să spun de ce. Îi iau prin eliminare. Nae Manea, Dumnezeu să-l odihnească, nu mai aveam posibilitatea. Neluțu Sabău era ancorat în altceva.

ADVERTISEMENT

El dacă și-ar fi dorit să se implice o făcea la Cluj. Mi-am dorit să am pe cineva cu experiență lângă mine. Un sfătuitor care să știe ce înseamnă Giuleștiul”, a declarat Nicolae Grigore, la SUFLET DE RAPIDIST.

Ce obstacol a stat în colaborarea dintre Nicolae Grigore și Viorel Hizo: „Lucrurile ar fi stat altfel”

Nicolae Grigore a antrenat Rapidul într-o perioadă dificilă, pandemia de coronavirus. Acesta a fost principalul impediment pentru care Viorel Hizo nu a călătorit la București, astfel, interacțiunea dintre cei doi nu s-a putut realiza la parametrii optimi.

ADVERTISEMENT

Nicolae Grigore este convins că experiența lui Viorel Hizo ar fi adus un mare plus pentru Rapid la acea vreme. „Dacă eu aveam o relație bună cu cineva care nu jucase la Rapid, poate un mare antrenor, nu știa exact cum se simte Rapid.

Nea Vio, atunci, chiar mi le spunea și le simțea. Este un om care întotdeauna poate să te ajute, care a simțit lucrurile de aici, pe care ți le spune și vrea să te ajute. Eu sunt convins că lucrurile ar fi stat altfel în acea perioadă, dacă el putea să vină fizic.

ADVERTISEMENT

(n.r. rămâneai la Rapid) Nu știu neapărat pentru că principalul obiectiv era ca echipa să promoveze. Cu siguranță erau multe momente peste care mă ajuta să trec mai ușor sau să le văd diferit. 

„Experiența lui este ce cred eu că mi-a lipsit”

El îmi spunea niște lucruri și el văzând meciuri, atât. Una era să vadă antrenamentul, să vadă interacțiunea. Ar fi venit, ar fi participat la ședințe. Eu sunt convins că lipsa mea de experiență a dus la începutul acela nefast pe care l-am avut. Experiența lui este ce cred eu că mi-a lipsit. 

L-am considerat în momentul acela și îl consider și acum ca cel mai potrivit în acea situația de a oferi sfaturi. Interacțiunea a fost foarte redusă în sensul ăsta și deloc să fie la fața locului, ceea ce cred cu că a contat”, au fost cuvintele lui Nicolae Grigore.

SUFLET DE RAPIDIST, emisiunea dedicată tuturor rapidiștilor, poate fi urmărită în fiecare marți, ora 13:30, după FANATIK SUPERLIGA. Show-ul tip podcast poate fi vizionat în premieră, joi, ora 10:30, pe canalul de Youtube FANATIK și pagina de facebook Horia Ivanovici.

Cum a ajuns să colaboreze Nicolae Grigore cu Viorel Hizo la Rapid

ADVERTISEMENT
Tags: