Sport

Un fost antrenor de la FC U Craiova, apel la Gino Iorgulescu pentru a-și recupera banii de la Adrian Mititelu. Cu ce sumă a fost „țepuit”

FC U Craiova este acuzată că nu și-a plătit obligațiile către un fost antrenor ale echipei. Acesta s-a adresat șefului LPF pentru a i se face dreptate. Datoria pe care tehnicianul o clamează e mai veche de un deceniu.
29.07.2022 | 21:58
Un fost antrenor de la FC U Craiova apel la Gino Iorgulescu pentru asi recupera banii de la Adrian Mititelu Cu ce suma a fost tepuit
Urbano Lega, fost tehnician la FC U Craiova, îl acuză pe Adrian Mititelu că nu își respectă obligațiile contractuale și că îi datorează bani. Sursa foto: GSP.ro
ADVERTISEMENT

Patronul echipei FC U Craiova, Adrian Mititelu, este arătat cu degetul de un fost colaborator care îl acuză pe omul de afaceri oltean că nu și-ar fi onorat obligațiile contractuale.

Cine îl acuză pe Adrian Mititelu că îi datorează bani

Urbano Lega nu este un nume foarte cunoscut iubitorilor de fotbal din România, deși a lucrat la trei echipe din SuperLigă, în urmă cu mai bine de un deceniu. Italianul, acum în vârstă de 78 de ani, susține că are de primit de la Adrian Mititelu 15.000 de euro, din perioada ultimei colaborări cu echipa olteană.

ADVERTISEMENT

Lega a fost preparator fizic la FC U Craiova, în staff-ul lui Nicolo Napoli, în 2008. A fost dat afară la sfârșitul acelui an, și rechemat să se ocupe de pregătirea echipei în august 2009.

Ultima experiență a italianului în Bănie nu a fost cea mai plăcută. Odată încheiată cea de a doua perioadă de colaborare acesta s-a întors în țara lui mai sărac cu 15.000 de euro, susține Lega.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul și-a amintit de datoria pe care Adrian Mititelu o are către el după un articol apărut pe GSP.ro, în noiembrie anul trecut, în care patronul oltenilor se plângea că a făcut pușcărie nevinovat.

”Adrian, toți românii sunt la fel de «onești» ca tine? Mereu ai avut datorii, îmi datorezi bani. Rămâi un «amărât», chiar dacă ai milioane de euro”, a scris Urbano Lega la o postare de pe Facebook-ul Gazetei, din data de 5 noiembrie 2020.

ADVERTISEMENT

Italianul a continuat ulterior adăugând un nou comentariu prin care cere ajutorul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, pentru a interveni pe lângă omul de afaceri oltean să-și achite datoria.

”Gino, sunt Urbano Lega, preparatorul fizic care a lucrat cu Roberto Landi la FC Național. Te rog, mă poți ajuta cu Mititelu de la Craiova? În ultimul an de contract m-a păcălit cu 15.000 de euro. Nu mi-a dat banii meritați. Mulțumesc”, a mai scris Lega.

ADVERTISEMENT
mititelu 1
Postările prin care Urbano Lega cere ajutorul pentru a-și recupera restanțele de la Adrian Mititelu. foto: captură GSP

Cine este Urbano Lega

Tehnicianul italian a fost la vremea lui extrem de apreciat de federațiile sportive din țara sa. După ce a absolvit Şcoala Centrală de Sport din Roma a colaborat cu sportivi din diverse discipline.

A pregătit, între altele, la lotul național de atletism al Italiei, dar și ciclişti, tenismeni, și voleibalişti. În România a lucrat doar în fotbal la FC Naţional, U Craiova și Petrolul Ploiești.

Antrenorii care au apelat la serviciile lui pentru pregătira fizică a fotbaliștilor au fost Roberto Landi, la FC Național, și Nicolo Napoli la Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT