Sport

Un fost fotbalist din Premier League și Serie A, decedat la doar 45 de ani. A jucat cu Ionel Ganea și are selecții la naționala Belgiei

Un fost atacant al lui Wolverhamton sau Coventry City a încetat din viață la doar 45 de ani. Internaționalul a suferit un infarct.
24.06.2023 | 19:44
Un fost fotbalist din Premier League si Serie A decedat la doar 45 de ani A jucat cu Ionel Ganea si are selectii la nationala Belgiei
3 meciuri avea Cedric Russel la naționala Belgiei
ADVERTISEMENT

Cedric Roussel s-a retras în urmă cu opt ani după o carieră lungă, iar fostul jucător se întorsese acasă în Belgia. Vestea a venit ca un șoc, mai ales că Roussel a jucat și pentru echipa națională.

Doliu în Premier League și în Belgia. Cedric Roussel a decedat la doar 45 de ani

Cedric Roussel a făcut carieră în fotbalul belgian, unde s-a evidențiat la Mons și Gent. Reîntors în Belgia sub formă de împrumut de la Wolverhampton în 2003, unde a fost coleg cu Ionel Ganea. Vârful a reușit să devină în acel sezon golgheterul Jupiter League cu 22 de goluri.

ADVERTISEMENT

S-a reîntors la Mons în 2007 și a mai jucat încă trei ani. A plecat apoi în Cipru la AEK Larnaca, a revenit rapid în Belgia la Couillet. A urmat un transfer în Olanda la HSV Hoek.

Nici aici nu avea să stea prea mult și a urmat o nouă întoarcere în fotbalul belgian: RUS Beloeil. În vara lui 2012 a urmat o nouă aventură la RUS Beloeil, iar Waterloo a fost ultima echipă din carieră.

ADVERTISEMENT

Cedric Roussel, un atacant cu un CV important

Lansat de La Louviere, atacantul belgian a mai jucat la echipe importante precum Rubin Kazan, Standard Liege, Zulte Waregem sau Brescia.

Decesul a survenit brusc și total neașteptat. Cedric Roussel a debutat pentru naționala Belgiei în 2003, într-un meci amical cu Algeria, iar vârful a jucat și în preliminariile Campionatului European.

ADVERTISEMENT

Naționala Belgiei a transmis un mesaj de condoleanțe la aflarea acestei vești: „Transmitem condoleanțe pentru familia și prietenii lui Cedric Roussel, alături de o poză cu el jucând pentru naționala țării sale”.

Reacția celor de la Coventry City

La Coventry, belgianul a făcut cuplu în atac cu Robbie Keane. Clubul englez a reacționat de asemenea în urma decesului său: „Coventry City e extrem de trist la aflarea veștii decesului fostului nostur atacant, Cedric Roussel, la vârsta de 45 de ani. 

ADVERTISEMENT

Cedric a jucat 43 de meciuri pentru Sky Blues între 1999 și 2001 și a marcat 11 goluri. Condoleanțe pentru familie și prieteni la acest moment extrem de trist”.

Moartea sa a survenit în cursul nopții. Cedric Russel a lăsat în urmă un fiu în vârstă de 13 ani pe nume Cameron și pe iubita sa, Kirsty Wood.

ADVERTISEMENT