Sport

Fostul fundaș al lui FC Brașov, Aurel Ghindaru, a murit la 52 de ani. Suferea de o maladie cruntă

Fostul fotbalist al echipei FC Brașov, Aurel Ghindaru, a murit la doar 52 de ani, după ce o perioadă îndelungată s-a luptat cu o boală psihică.
24.06.2023 | 17:58
Fostul fundas al lui FC Brasov Aurel Ghindaru a murit la 52 de ani Suferea de o maladie crunta
Fostul fotbalist al echipei FC Brașov, Aurel Ghindaru, a murit la doar 52 de ani, după ce o perioadă îndelungată s-a luptat cu o boală psihică. Sursă foto: Facebook FC Brasov Official
ADVERTISEMENT

Poreclit în lumea fotbalului ”Parai mare” pentru că i se adresa fostului patron Ioan Neculaie cu apelativul ”Dă-ne paraii!”, Ghindaru a fost unul dintre cei mai reprezentativi jucători ai echipei brașovene la finalul anilor ’90 și începutul anilor 2000.

A murit Aurel Ghindaru, fostul jucător al lui FC Brașov

Anunțul morții lui Aurel Ghindaru a fost făcut chiar de fostul său club FC Brașov, care a amintit de ”dubla” cu Inter Milano din Cupa UEFA în care fundașul stânga a dat piept cu brazilianul Ronaldo, cu Javier Zanetti sau cu Clarence Seedorf.

ADVERTISEMENT

”Este doliu imens în familia stegară! Unul dintre cei mai apreciaţi fundaşi de bandă pe care i-a avut FC Braşov s-a stins la vârsta de doar 52 de ani. Aurel Ghindaru a pierdut lupta cu boala care îl măcina de câţiva ani.

Fundaşul care a făcut marcaj în 2001, în Cupa UEFA, la adevăratul Ronaldo, la Zanetti, Materazzi sau Seedorf a plecat în ceruri pentru a privi de acolo meciurile galben-negrilor. Timp de 5 sezoane, Aurel Ghindaru a fost unul din oamenii de bază de la FC Braşov.

ADVERTISEMENT

A plecat cu echipa din Liga a 2-a, a jucat titular în prima ligă, şi a ajuns cu stegarii până în Cupa UEFA, acolo unde a jucat titular în ambele meciuri contra marelui Inter Milano. ‘Parai mare’, aşa cum îi spuneau colegii, a jucat pentru FC Braşov 117 meciuri, dintre care 79 în liga 1 şi 4 în Cupa UEFA.

Conducerea administrativă, cea tehnică, dar şi jucătorii de la FC Braşov transmit sincere condoleanţe familiei îndurerate şi putere de luptă pentru a trece peste pierderea suferită! Dumnezeu să te aibă în pace şi linişte, ‘Parai Mare’!”, se arată în postarea făcută pe pagina de Facebook a grupării brașovene.

ADVERTISEMENT

Aurel Ghindaru, internat la psihiatrie din 2005

Conform publicației locale Monitorul Expres, fratele lui Aurel, Vasile Ghindaru, poreclit ‘Parai mic’, este stabilit în Irlanda de ani buni și va ajunge luni seară la Brașov pentru a participa la înmormântare.

Vasile Ghindaru, care a jucat în cariera sa la ICIM Brașov, FC Brașov și Metrom Brașov, a fost internat pentru prima dată în 2005 la Spitalul de Psihiatrie din Brașov, iar apoi a ajuns la Spitalul de Psihiatrie Ștei, din județul Bihor.

ADVERTISEMENT

Schizofrenia este o boală psihică severă, care se caracterizează prin simptome psihotice, important declin funcțional și prin deficit cognitiv. Schizofrenia este o afecțiune debilitantă cu evoluție cronică. Cele mai comune simptome ale schizofreniei sunt halucinațiile, ideile delirante, dezorganizarea gândirii și a comportamentului.

ADVERTISEMENT