Sport

Ionel Ganea, povești de Boxing Day din perioada în care juca la Wolverhampton: „Nu mi-a fost deloc dificil!” Exclusiv

Ionel Ganea a povestit în exclusivitate pentru FANATIK cele mai tari amintiri legate de „Boxing Day”, din perioada în care juca în Premier League la Wolverhampton.
26.12.2021 | 12:26
Ionel Ganea povesti de Boxing Day din perioada in care juca la Wolverhampton Nu mia fost deloc dificil Exclusiv
Ionel Ganea a jucat doi ani și jumătate în Anglia la Wolverhamption. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă o poveste savuroasă cu Ionel Ganea în rolul principal din perioada în care evolua la Wolverhampton și a jucat pentru prima oară de „Boxing Day” și de Anul Nou în Premier League.

Florin Gardoș a povestit și el în exclusivitate pentru FANATIK cele mai tari amintiri legate de „Boxing Day”, un lucru inedit pentru fotbaliștii români care nu sunt obișnuiți să joace de Crăciun și de Revelion.

ADVERTISEMENT

Ionel Ganea, Crăciun la Wolverhampton cu Cosmin Contra înainte de Boxing Day

Ionel Ganea a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că nu i-a fost deloc dificil să joace de Crăciun și de Anul Nou pentru că a avut familia lângă el în Anglia. Pe lângă asta, a petrecut sărbătorile alături de colegul său de la echipa națională, Cosmin Contra:

„Familia era cu mine. Cei din țară? Acum s-a plictisit lumea de mine! Eram cu Cosmin Contra atunci. Fiecare cu familia am petrecut de Crăciun. El era la West Bromwich și a venit pe la mine acasă la Wolverhampton”.

ADVERTISEMENT

Ionel Ganea a explicat că nu a avut un program foarte strict și nu s-a culcat nicidecum odată cu găinile în noaptea de Revelion, deși avea meci a doua zi: „Sportivilor în general le place să joace fotbal și e un lucru foarte bun să joci decât să stai în cantonament. Deci din punctul ăsta de vedere a fost mai bine”.

Ionel Ganea se întâlnea des cu Adrian Mutu: „Ne-am văzut și cu el. Mergeam la Londra că ‘Briliantul’ nu putea să vină la țară, la Wolverhampton!”

Ionel Ganea și Cosmin Contra s-au întâlnit în perioada sărbătorilor și cu Adrian Mutu, care era pe val la Chelsea:„Ne-am adaptat la cerințele de acolo. Nici Contra nu a avut probleme. Mutu era la Chelsea. Ne-am văzut și cu el atunci.

ADVERTISEMENT

Mă întâlneam cam la două săptămâni cu „Briliantul”! Mergeam la Londra că „Briliantul” nu putea să vină la țară, la Wolverhampton! Îi era rușine”, se amuză fostul mare atacant.

Ionel Ganea a intrat în noul an cu un scandal cu Steven Gerrard: „Nu e pentru fetițe!”

La începutul anului 2004, Ionel Ganea a jucat împotriva lui Liverpool, iar căpitanul legendar al cormoranilor a menționat acea întâlnire în cartea sa autobiografică: „Mi-a sfâșiat piciorul de la genunchi până la gleznă. Sub jambieră am găsit o tăietură adâncă, o rană urâtă”.

ADVERTISEMENT

Ionel Ganea a aflat ce a scris Steven Gerrard despre el în cartea sa și „Ganezul” i-a dat o replică fabuloasă: „Îl informez pe Gerrard că atunci când îmi voi scrie autobiografia, n-o să-l menționez. Nu e pentru fetițe”.

Fostul mare atacant al naționalei s-a transferat la Wolverhampton în 2003 chiar înainte de sărbătorile de iarnă, pe 13 decembrie. A jucat pentru „lupii galbeni” până în vara lui 2006, însă a trecut printr-o accidentare care l-a ținut departe de gazon un an și jumătate.

  • 3 sezoane a jucat Ionel Ganea la Wolverhampton în perioada 2003-2006
  • 32 de meciuri și 7 goluri a reușit fostul mare atacant în Anglia
ADVERTISEMENT