Sport

Un fost jucător la CFR Cluj a murit la 32 de ani. A fost călcat de tren în Spania

Un fost jucător la CFR Cluj a murit la doar 32 de ani într-un cumplit accident feroviar petrecut în orașul Oviedo din Spania.
01.03.2023 | 10:26
Un fost jucator la CFR Cluj a murit la 32 de ani A fost calcat de tren in Spania
Un fost jucător la CFR Cluj a murit la doar 32 de ani într-un cumplit accident feroviar petrecut în orașul Oviedo din Spania. Sursă foto: cfr1907.ro
ADVERTISEMENT

Este vorba de fostul mijlocaș Pelayo Novo Garcia, care a stat doar două luni la gruparea din Gruia și nu a jucat niciun meci oficial pentru ardeleni.

Fostul jucător de la CFR Cluj a murit călcat de tren

Conform cotidianului britanic The Sun, fostul jucător de la CFR Cluj a murit după ce a fost lovit de tren în Oviedo, însă mai multe informații despre teribilul accident nu au fost date publicității.

ADVERTISEMENT

”Cu inima frântă. Regretăm profund moartea lui Pelayo Novo, căpitanul fundației noastre. Familie, prieteni: suntem alături de tine. Odihnește-te în pace Pelayo”, a scris clubul Real Oviedo pe contul de Twitter.

”Regretăm profund moartea fostului nostru jucător Pelayo Novo la vârsta de 32 de ani. Va rămâne mereu în memoria noastră. Sincere condoleanțe familiei și prietenilor”, a punctat și clubul Cordoba.

ADVERTISEMENT

Pelayo Novo Garcia a jucat în cariera sa la echipele Oviedo, Elche, Cordoba, Lugo, CFR Cluj și Albacete. În martie 2018, fostul fotbalist a căzut de la etajul al treilea al hotelului în care era cazat alături de coechipierii de la Albacete.

Pelayo Novo devenise jucător de tenis în scaun cu rotile

Pelayo Novo Garcia a stat 51 de zile internat într-un spital din Zaragoza după ce a căzut de la etaj și apoi a fost mutat la Spitalul Național de Paraplegici din Toledo. În urma acelui accident groaznic, Pelayo Novo a rămas paralizat.

ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist a găsit atunci puterea să continue și a devenit jucător de tenis în scaun cu rotile. A ajuns ambasador al sportivilor profesioniști cu handicap din Spania și membru al Consiliului de Administrație al Federației Asturiene de Tenis.

”Ființa umană se adaptează la circumstanțele pe care le are. Este logic că este nevoie de timp pentru că sunt momente când este rău. Am reușit să ies din asta și acum mă distrez de minune”, spunea Pelayo Novo după accidentul în urma căruia a rămas paralizat.

ADVERTISEMENT

Acum, lumea sportului spaniol încearcă să înțeleagă moartea tragică a fostului jucător de la CFR Cluj în urma unui al doilea incident înfiorător. Tot ce rămâne este drama trăită de Pelayo Novo într-o viață atât de scurtă.

ADVERTISEMENT