Fotbal intern

Un fost portar al lui PSG vrea la naționala României. „Voi putea arăta ce pot”

28.10.2020 | 14:58
Un fost portar al lui PSG vrea la nationala Romaniei Voi putea arata ce pot
ADVERTISEMENT

Thomas Chesneau (21 de ani), fost portar al francezilor de la PSG, a ajuns la Concordia Chiajna în această toamnă, semnând cu echipa ilfoveană din postura de fotbalist liber de contract. Jucătorul a fost intervievat în țara natală și a spus de ce a luat această hotărâre.

Portarul a activat la academia lui PSG încă de la vârsta de 11 ani. El și-a pus semnătura pe primul contract de profesionist cu parizienii anul trecut și a fost coleg cu Gianluigi Buffon și Alphonse Areola.

ADVERTISEMENT

În luna mai a anului 2019, francezii au hotărât să ia un nou portar, pe Marcin Bulka, iar actualului jucător de la Chiajna nu i-a mai fost prelungit contractul și a trebuit să-și caute o altă echipă.

A fost legitimat la PSG, dar a ajuns în Liga 2 la Chiajna

“Eram la hotel cu prima echipă, înaintea ultimei etape din Ligue 1, iar Maxwell (n.r – ambasador al clubului în Brazilia) și Antero Henrique (n.r – directorul sportiv) au venit să mă vadă. Trebuia să semnez contractul, dar totul s-a blocat. Am fost informat că s-au răzgândit și au decis să îl aducă pe Bulka.

ADVERTISEMENT

A fost alegerea lor, dar m-a durut. Eram la finalul sezonului și nu puteam face nimic, toată lumea era în vacanță, nu mai aveam nimic. Am avut momente foarte grele. Mă întrebam dacă va mai crede cineva în mine. M-am gândit să mă las dacă nu găsesc nimic în acea vară. Din fericire, am fost ajutat de părinți, iubită și agent”, a spus portarul pentru cei de la Le Parisien.

Vrea să obțină cetățenia română

Fotbalistul are origini tunisiene. El nu a jucat niciun meci pentru echipa franceză și și-a căutat o nouă formație și în țara din Africa, dar nu și-a găsit. Impresarul său i-a făcut legătura cu cei de la Chiajna. Acum, el ia în calcul să obțină cetățenia română și să evolueze pentru țara noastră.

ADVERTISEMENT

“Sunt foarte fericit pentru că am luat-o de jos, așa voi putea arăta ce pot”, a adăugat jucătorul. “Învață limba română și vrea să facă pașii necesari pentru obținerea cetățeniei. Teoretic, va putea fi eligibil pentru naționala României, dat fiind că singura sa selecție la naționala Franței a fost la echipa U16, în urmă cu șase ani”, scriu jurnaliștii francezi.

Portarul a cucerit un campionat cu formația sub 19 ani a celor de la PSG în stagiunea 2015-2016 și a bifat o finală în Youth League. Thomas a cunoscut-o pe iubita sa, Andreea Neculiță, la Paris. Cei doi au pus pe site-urile de socializare multe poze cu locurile din Franța unde au fost. Andreea se ocupă cu modellingul.

ADVERTISEMENT

Un meci a bifat până acum portarul pentru Concordia Chiajna și a primit un gol. Chesneau a evoluat foarte bine în partida dintre Concordia și CS Mioveni.

ADVERTISEMENT