News

Un fost președinte a murit într-un accident de elicopter. Cine se afla alături de el în momentul prăbușirii

Un fost președinte dintr-un stat din America de Sud a murit într-un accident de elicopter. Alături de victimă se aflau alte trei persoane.
07.02.2024 | 07:30
Un fost presedinte a murit intrun accident de elicopter Cine se afla alaturi de el in momentul prabusirii
Sebastian Pinera, fost președinte al statului Chile, a murit într-un accident de elicopter
ADVERTISEMENT

Tragedie aeriană în Chile, acolo unde un elicopter care îl transporta pe fostul președinte al statului s-a prăbușit. Din păcate, aflat la manșa aeronavei, acesta a decedat. Alte trei persoane se aflau la bord.

Sebastian Pinera, fost președinte al statului Chile, a murit într-un accident de elicopter. Trei persoane se aflau alături de el în momentul prăbușirii

Un elicopter care îl transporta fostul președinte Sebastian Pinera, împreună cu alte trei persoane, s-a prăbușit într-un lac din localitatea Lago Ranco, regiunea Los Rios (Chile), marți după-amiază. Biroul de presă al lui Pinera a confirmat decesul acestuia.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Ministrul de Interne din acest stat, Carolina Toha, a dat vestea oficială în numele Guvernului. Toha a mai precizat că va fi declarat zi de doliu național în Chile.

Oficialul Executivului a oferit și o veste bună. Ea a spus că cei trei însoțitori ai fostului președinte au reușit să se salveze. Aceștia au izbutit să înoate până la malul lacului. Accidentul aviatic a fost raportat la ora locală 12.57.

ADVERTISEMENT

În elicopterul fostului șef de stat se mai aflau sora sa, cumnatul și nepotul, potrivit Channel3. ”Cei trei au reușit să iasă din elicopter, care a fost pilotat chiar de fostul președinte din Chile. El nu a mai putut ieși. Fuzelajul s-a scufundat și a ajuns la 40 de metri adâncime”, spune ministrul.

Cei trei supraviețuitori au suferit fracturi, notează sursa citată. Fostul președinte ar fi decedat după ce nu a reușit să dezlege centura. Astfel, acesta nu a putut ieși din elicopter. Înainte de prăbușire, Pinera ar fi transmis prin stație că întâmpină o problemă, cauzată cel mai probabil de de condițiile meteorologice nefavorabile.

ADVERTISEMENT

Pinera era pasionat de elicoptere. El efectua frecvent zboruri în statul sud-american. Sebastian Pinera s-a născut pe 1 decembrie 1949 în Santiago, Chile. A avut două mandate în fruntea statului, între 2010 şi 2014 şi între 2018 şi 2022.

Mesaje de condoleanțe după decesul fostului președinte

Fostul președinte al Columbiei, Ivan Duque, a reacționat primul la vestea decesului lui Pinera: ”Simt cea mai mare durere pentru moartea bunului meu prieten și coleg Sebastian Pinera.

ADVERTISEMENT

A fost un lider unic, un om drept și un prieten ca puțini alții. A susținut întotdeauna Columbia. Îmi exprim compasiunea cu întreaga sa familie. Dragă Sebastian, vei fi mereu în memoria noastră”, a scris Duque, pe X.

ADVERTISEMENT