News

Elicopter prabuşit în sudul Rusiei, pilotul a murit. Aparatul era în în serviciul de ambulanţă aeriană

Un elicopter care efectua servicii în regim de ambulanţă s-a prăbuşit în sudul Rusiei, în apropiere de Volgograd. Pilotul şi-a pierdut viaţa.
25.04.2023 | 13:32
Elicopter prabusit in sudul Rusiei pilotul a murit Aparatul era in in serviciul de ambulanta aeriana
Imagine cu elicopterul prăbulit lângă Volgograd
ADVERTISEMENT

Un elicopter ce aparţinea serviciilor de ambulanță s-a prăbușit lângă Volgograd, în sudul Rusiei, din cauza unei defecțiuni tehnice, iar pilotul a murit. Tragedia s-a petrecut după ce răniților și medicii au fost lăsaţi la spital, iar elicopterul ambulanță se întorcea la bază.

Elicopterul s-a prăbuşit după ce pacienţii au fost lăsaţi la spital

În timpul zborului, pilotul a raportat o defecțiune și apoi contactul cu el s-a pierdut, au declarat reprezentanţii serviciul de urgență, pentru agenţia Interfax. Ulterior, elicopterul a fost găsit distrus în apropiere de Volgograd, iar echipele medicale sosite la fața locului au constatat decesul pilotului  de 56 de ani.

ADVERTISEMENT

Potrivit departamentului regional de sănătate, la bordul elicopterului nu se aflau alte persoane. „După ce răniții și medicii au coborât, elicopterul de ambulanță aeriană s-a întors la fața locului. În zbor, pilotul a contactat dispeceratul și a raportat o defecțiune. Apoi comunicarea cu acesta s-a pierdut”, au transmis serviciile ruse de urgență.

În contextul acestui accident aviatic se aminteşte că UE a impus sancțiuni masive și fără precedent împotriva Rusiei ca răspuns la războiul de agresiune împotriva Ucrainei declanșat la 24 februarie 2022, sancțiuni ce includ măsuri restrictive specifice (sancțiuni individuale), sancțiuni economice și măsuri privind vizele.

ADVERTISEMENT

În lista bunurilor care nu pot fi exportate în Rusia din UE sunt și produsele și tehnologiile din industria aviatică și spațială (de exemplu aeronave, motoare de aeronave, piese de schimb sau orice tip de echipament pentru avioane și elicoptere, combustibil pentru avioane).

„Pe 24 aprilie, elicopterul Ansat a decolat în jurul orei 22:00 de la centrul cardiologic regional Volgograd către centrul Aerosoyuz Volgograd. Aproximativ 10 minute mai târziu, pilotul a raportat probleme, iar aparatul a dispărut de pe radare”, relatează REN TV. Elicopterul prăbușit a fost găsit la cinci kilometri de heliport, iar corpul pilotului decedat se afla în carlingă.

ADVERTISEMENT

De remarcat că şi în data de 3 aprilie o aeronavă ușoară s-a prăbuşit în regiunea Volgograd, iar o persoană şi-a pierdut viaţa. În aceeaşi zi, un avion ultrauşor ucrainean s-a prăbuşit pe teritoriul Rusiei, în apropierea frontierei cu Ucraina, iar pilotul a fost capturat de autorităţile ruse, după cum a anunţat Serviciul Federal de Securitate (FSB).

Avionul civil ucrainean s-a prăbuşit în apropierea localităţii Butovsk, situată în regiunea rusă Breansk, la circa 25 de kilometri nord de frontiera Rusiei cu Ucraina. “Pilotul, cetăţean ucrainean, a încercat să fugă spre teritoriul Ucrainei, dar a fost arestat de echipaje ale Poliţiei de frontieră”, a comunicat FSB.

ADVERTISEMENT

De asemenea, la începutul anului, o aeronavă de mici dimensiuni s-a prăbușit într-o regiune din nordul Rusiei, iar două persoane au murit. Avionul de tip An-2 avea la bord doi membri ai echipajului și 10 pasageri când s-a prăbușit, la aproximativ 10 kilometri de satul Karataika.

ADVERTISEMENT