News

Un fost şef al Reprezentanţei Comisiei Europene în România, acuzat că ar fi furat un ceas în aeroport. Cum justifică oficialul fapta

Fost șef al Comisiei Europene din România a fost dat jos din avion pentru că ar fi furat un ceas. Oficialul neagă acuzațiile.
01.02.2024 | 16:40
Un fost sef al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania acuzat ca ar fi furat un ceas in aeroport Cum justifica oficialul fapta
Un fost oficial al Comisiei Europene în România ar fi furat un ceas în aeroport. Bărbatul spune că a fost o eroare. Sursa foto: Inquam / Octav Ganea / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fostul șef al Comisiei Europene în România, Cristian Buchiu, ar fi furat un ceas pe Aeroportul Otopeni. Bărbatul este acuzat că a luat obiectul după ce a trecut de controlul de securitate.

Fostul șef al Comisiei Europene în România, acuzat de furt în aeroport

Când fostul șef al Reprezentanței Comisiei Europene în România a trecut de controlul de securitate, el ar fi luat ceasul din cutiile care trec pe sub scanner, după care l-a băgat în bagaj și a mers în avion.

ADVERTISEMENT

Se pare că ceasul aparținea unei femei și ar fi fost o marcă de lux. Femeia a observat că acesta dispăruse din lădița de la punctul de control al securității și a anunțat imediat autoritățile.

Polițiștii au intervenit și au analizat înregistrările de pe camerele de supraveghere, stabilind că principalul suspect era fostul oficial european.

ADVERTISEMENT

În momentul în care avionul se pregătea să decoleze, polițiștii de frontieră au percheziționat bagajele bărbatului și au descoperit ceasul femeii, după ce l-au chestionat și controlat.

Fostul șef al Comisiei Europene susține că totul a fost o greșeală

Fostul oficial european a fost imediat audiat, dar a fost eliberat ulterior. El susține că întreaga situație este doar o neînțelegere și că nu a avut nicio intenție de a fura.

ADVERTISEMENT

Ceasul i-a fost înmânat proprietarei, iar în prezent, polițiștii desfășoară o anchetă pentru a stabili cu exactitate dacă este vorba de un furt sau nu. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul o să-și primească pedeapsa stabilită de oamenii legii.

Un caz similar a avut loc în 2021, când două persoane au rămas fără obiecte valoroase, după ce un bărbat s-a servit din bagajele de cală ale unor persoane care au mers pe rutele Chicago-Varșovia-București și Toronto-Varșovia-Otopeni.

ADVERTISEMENT

Hoțul a fost prins și condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare. El a fost obligat și să plătească 7.600 de euro daune pentru persoanele păgubite.

ADVERTISEMENT