Fotbal intern

Un fost șef de galerie al lui Dinamo a murit la 59 de ani! A devenit celebru după ce a venit la stadion cu doi crapi la meciul cu Knattspyrnufelag

20.12.2019 | 16:13
Un fost sef de galerie al lui Dinamo a murit la 59 de ani A devenit celebru dupa ce a venit la stadion cu doi crapi la meciul cu Knattspyrnufelag
Un fost șef de galerie al echipei Dinamo a murit la vârsta de 59 de ani
ADVERTISEMENT

Un fost șef de galerie al echipei Dinamo București a murit la vârsta de 59 de ani. George Panainte a rămas cunoscut printre fanii ”câinilor” pentru gestul făcut în 1997 la meciul retur cu islandezii de la Knattspyrnufelag din primul tur preliminar al Cupei UEFA.

Un fost șef de galerie al lui Dinamo a murit la 59 de ani

Atunci, cel cunoscut printre fani ca George ”Aprozar”, nemulțumit de prestația favoriților care erau la un pas de o nouă eliminare surpriză, a adus la pauza partidei cu ”pescarii” islandezi doi crapi, ironizând rușinea ce se prevedea.

ADVERTISEMENT

George Panainte, care a fost mâna dreaptă a șefului de galerie de atunci de la Dinamo, Nicu ”Galerie”, a murit la 59 de ani. Decesul său a avut loc în noaptea de joi spre vineri la Spitalul Universitar de Urgență Elias din Capitală.

”Pescarul” a asistat de pe stadion la sute de meciuri ale lui Dinamo

George ”Aprozar”, care după episodul de la întâlnirea cu Knattspyrnufelag și-a mai câștigat o poreclă, ”Pescarul”, a asistat de pe stadion la sute de meciuri ale lui Dinamo pe teren propriu și în deplasare, în țară și în străinătate.

ADVERTISEMENT

Clubul Dinamo București și-a exprimat profunda tristețe și a transmis sincere condoleanțe familiei îndoliate pe contul de Facebook, la fel ca și purtătorul de cuvânt al ”câinilor”, Ionel Culina.

Înmormântarea va avea loc duminică

Înmormântarea lui George Panainte va avea loc duminică, 22 decembrie, la Cimitirul ”Cărămidari” din cartierul Berceni.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doar trei luni, suflarea dinamovistă l-a pierdut și pe Nicolae Paraschiv, cunoscut printre ultrași ca “Nicu Galerie”, care a încetat din viață după ce fusese supus unei intervenții chirurgicale.

Dinamo, adio play-off pentru al treilea an consecutiv

”Nicu Galerie” a fost un adevărat personaj în rândul suporterilor dinamoviști. Fostul lider de galerie rememora în urmă cu câțiva ani, metoda inedită prin care fanii lui Dinamo încercau să facă rost de bani de la Nicolae Badea. Concret, ultrașii au mers la patron pentru a-i cere banii necesari organizării funeraliilor pentru ”Nicu Galerie”.

ADVERTISEMENT

Dinamo a fost învinsă în deplasare de FC Botoșani, scor 0-1, în primul meci al etapei a 22-a din Casa Pariurilor Liga 1. În urma acestui eșec, ”câinii” au şanse minime să mai prindă un loc de play-off.

ADVERTISEMENT