Fotbal international

Un fost selecționer al Ucrainei, despre victoria cu Spania: ,,E numai mâna lui Mircea Lucescu!”

15.10.2020 | 16:30
Un fost selectioner al Ucrainei despre victoria cu Spania E numai mana lui Mircea Lucescu
ADVERTISEMENT

Ucraina a obținut o victorie extraordinară în fața Spaniei în Liga Națiunilor, cu scorul de 1-0, iar fostul selecționer al Ucrainei, Mikola Pavlov, spune că Mircea Lucescu are o parte din merite pentru victoria ucrainenilor.

Dinamo Kiev a avut nu mai puțin de cinci jucători în lotul Ucrainei pentru meciul cu multipla campioană mondială, Spania: Zabarnîi, Șaparenko, Mikolenko, Țîgankov și Sidorchuk.

ADVERTISEMENT

Mikola Pavlov spune că deși Mircea Lucescu a venit de puțin timp la Kiev, cei cinci jucători au progresat foarte mult de la venirea antrenorului român și se adlă în cea mai bună formă, după ce au câștigat Supercupa Ucrainei și s-au calificat în grupele Champions League.

Fostul selecționer al Ucrainei, Mikola Pavlov: ,,E numai și numai mâna lui Lucescu!”

Ucraina va juca la Euro 2020 și se bate cu Germania și Spania pentru a câștiga grupa a 4-a din Liga Națiunilor, iar victoria naționalei lui Shevchenko  a făcut înconjurul lumii, după ce Ucraina a avut 14 jucători indisponibili pentru meciul cu ibericii din cauză că au fost depistați pozitivi la testul COVID-19.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, Țîgankov a dat unicul gol, venind de pe banca de rezerve, iar Il Luce a avut 5 titulari la națională, în timp ce jucătorii lui Sahtior sunt blazați, conform spuselor lui Pavlov: ,,Sub conducerea lui, fără nicio excepție, fotbaliștii lui Dinamo Kiev au început să facă progrese: tinerii Zabarnîi, Șaparenko, Mikolenko și Țîgankov, căpitanul Sidorciuk, și va veni rândul lui Buialski, când se va recupera”.

Fostul antrenor în vârstă de 66 de ani a continuat tirada de laude la adresa lui Mircea Lucescu: ,,E numai și numai mâna lui Lucescu. În contrast, jucătorii lui Șahtior au început să se blazeze, sunt în scădere de formă. Toată lumea a observat acest aspect”, a declarat Mikola Pavlov, care a condus reprezentativa Ucrainei în trei partide și pe Dinamo Kiev în sezonul 1994-1995.

ADVERTISEMENT

Președintele lui Dinamo Kiev, Igor Surkis, a vorbit și el despre meritele lui Lucescu pentru victoria Ucrainei cu Spania

Igor Surkis, președintele lui Dinamo Kiev, crede că Mircea Lucescu are meritele sale pentru victoria istorică a Ucrainei de pe teren propriu la Kiev, în fața Spaniei.

Președintele clubului Dinamo Kiev știe că meritele sunt în primul rând ale lui Mircea Lucescu, ci nu ale selecționerului Andry Șhevchenko, care i-a avut doar câteva zile la dispoziție pe jucători: ,,Cui trebuie să îi mulțumim? Lui Lucescu!”.

ADVERTISEMENT

Jucătorii lui Dinamo Kiev au fost cei mai importanți jucători în meicul cu Ucraina și au produs cea mai mare supriză din Liga Națiunilor: ,,În urmă cu două luni, cine și-ar fi imaginat că Zabarnyi va fi cel mai bun jucător al naționalei Ucrainei? Sau că Mykolenko nu va mai juca în stânga, ci va fi folosit fundaș central? Sau că Karavaev va putea face un meci grozav în flanc? Cui trebuie să îi mulțumim? Lui Lucescu, mai ales că i-a dat lui Karavaev timp suficient să joace și l-a adus în forma optimă!

Președintele lui Dinamo Kiev este acum și mai optimist după meciul cu Spania, în privința partidelor din grupele UEFA Champions League cu Juventus și Barcelona: ,,Când i-am văzut pe băieți cum cântau la imn, am înțeles că va fi un meci pe viață și pe moarte. Au fost 11 gladiatori și un antrenor care a reușit să-i motiveze și să aducă spiritul victoriei.

Felicitări, a fost prima dată în istorie când am învins Spania! Demonstrează încă o dată că jucătorii lui Dinamo Kiev pot evolua de la egal la egal cu Barcelona și Juventus”, a declarat Igor Surkis, potrivit sport.ua.

ADVERTISEMENT