Fotbal intern

PARTIZAN – STEAUA. “La Belgrad îi aşteaptă IADUL. Am fost ACOLO!”

Fostului fotbalist Vali Bădoi a dezvăluit pentru FANATIK.RO că a simţit pe propria piele, în 2008, cînd juca pentru Poli Timişoara, ce înseamnă forţa suporterilor lui Partizan, atunci cînd...
05.08.2015 | 19:17
PARTIZAN  STEAUA La Belgrad ii asteapta IADUL Am fost ACOLO
ADVERTISEMENT

Fostului fotbalist Vali Bădoi a dezvăluit pentru FANATIK.RO că a simţit pe propria piele, în 2008, cînd juca pentru Poli Timişoara, ce înseamnă forţa suporterilor lui Partizan, atunci cînd bănăţenii au întîlnit în dublă manşă echipa sîrbilor în preliminariile Ligii Europa.

Salut Vali, ai jucat împotriva lui Partizan Belgrad cînd evoluai în 2008 la Poli Timişoara, cum a fost ?

ADVERTISEMENT

Eu mi-am încheiat de ceva timp cariera de fotbalist, dar te rog să mă crezi că, dacă aş fi acum din nou jucător, nu aş mai vrea să evoluez niciodată într-un meci la Belgrad.

DE CE SE TEME LĂCĂTUŞ ÎNAINTE DE BĂTĂLIA DE LA BELGRAD! A SIMŢIT-O PE PIELEA LUI!

Sînt chiar aşa de fanatici suporterii lui Partizan?

Ai fost vreodată pe stadionul lui Partizan? Dacă nu, atunci te sfătuiesc să nu te duci vreodată ca suporter aş echipei adverse. Fanii ăia sînt incredibil de fanatici. Şi acum îmi aduc aminte ce atmosferă au putut să facă la meciul de la Belgrad atunci cînd am jucat acolo cu Poli Timişoara.

ADVERTISEMENT

“Nu puteam să ţinem şedinţa în vestiar de vacarm!”

Nu exagerezi?

Sub nici o formă! Nu puteam să ţinem şedinţa în vestiar de vacarm! Nu-l auzeam pe antrenor! Auzeam suporterii! Făceau un scandal în tribune de se zguduiau geamurile de la vestiar. Nu uita că suporterii lor au venit la meci după ce Partizan ne bătuse la Timişoara cu 2-1. Ne-au bătut şi în retur cu 1-0. Însă, ca să îţi spun aşa, mai pe româneşte, meciul ala îl pierdusem deja de la cabine.

LIGA CAMPIONILOR LIVE / Seară ÎNCINSĂ în Europa! VIDEO: Meci NEBUN în Kazahstan, cu şapte goluri

Ce te-a marcat cel mai tare acolo?

În momentul în care ieşi de la vestiare şi te uiţi în partea stîngă, te ia tremuratul. În partea respectivă stau ultraşii fanatici, iar dacă rezultatul nu le este favorabil la pauză, abia că te mai poţi duce la vestiare. Aproape toţi cei prezenţi în stadion aruncă în tine cu absolut tot ce au la îndemînă.

ADVERTISEMENT

“Alcenat este cel mai bun fundaş dreapta din ţară”

Ai urmărit meciul Stelei cu Partizan?

Da! De la Steaua îl pot remarca doar pe Alcenat. Mi-a plăcut modul în care a urcat pe faza de atac şi devotamentul lui în teren pe toată durata celor 90 de minute. E clar că este cel mai bun fundaş dreapta din România. Mi-a plăcut un pic şi Varela, dar se vede că el joacă cu unele probleme medicale şi nu mai este jucătorul din sezonul trecut. Sper să nu îi coste pe stelişti golul primit pe teren propriu.

Mai are Steaua şanse de calificare?

Este foarte greu! Acolo pe jucătorii lui Rădoi îi va aştepta un adevărat iad, iar din actuala echipă obişnuiţi cu meciurile tari de la Steaua mai sînt doar Adi Popa, Chipciu, Varela şi Papp. În rest, nici măcar Tade nu are experienţa meciurilor din cupele europene şi a partidelor cu astfel de miză. Hamrun se află în aceeaşi situaţie. La fel şi Cojocaru, Toşca şi Tudorie.

ADVERTISEMENT

“Am fost împins să ajung la Steaua”

Înainte să ajungi la Poli Timişoara în 2008, în 2007 ai jucat şi pentru Steaua, după ce evoluasei cinci sezoane în tricoul Rapidului…..

Nu prea mai vreau să vorbesc despre acea perioadă că vor zice unii că iar s-a apucat şi Bădoi să discute şi să se bage în seamă. Dar eu la Steaua am ajuns împins de la spate. Ce să mai fac cînd mi s-a spus că nu mai este nevoie de mine la Rapid?

Ce vrei să spui?

Nu vreau să vorbesc mai multe, că timpul a trecut. Dar Bădoi, Măldărăşanu, Dani Coman şi Buga au fost forţaţi să plece de la Rapid! Dacă echipa aia de la vremea respectivă era ţinută pe loc, îţi garantez eu că ne mai băteam la titlu doi-trei ani. Nu vreau să mai acuz pe nimeni, dar au fost aduşi în locul nostru tot felul de fotbalişti care cîştigau sute de mii de euro.  Rui Duarte ăla cîştiga pe lună aproape cît luam eu într-un an.  Julio Cezar era plătit regeşte pentru nivelul Ligii I, iar după aia se mirau că nu mai au bani pentru echipă. Aşa că nu mai are rost să discut.

10 meciuri a jucat Bădoi pentru Steaua

153 de meciuri a jucat Bădoi pentru Rapid, în care a marcat 23 de goluri

45 de meciuri a jucat Bădoi pentru Poli Timişoara,  în care a marcat 3 goluri

 

ADVERTISEMENT