News

Un hoţ fură o bicicletă fixată pe o maşină, la Cluj. Camerele video au suprins momentul, proprietarul cere sprijinul cetăţenilor

Un hoţ de biciclete a fost surprins zilele trecute în acţiune în municipiul Cluj-Napoca. Acesta a furat bicicleta de pe capota unei maşini.
09.09.2023 | 11:50
Un hot fura o bicicleta fixata pe o masina la Cluj Camerele video au suprins momentul proprietarul cere sprijinul cetatenilor
Furtul bicicletelor a devenit un fenomen în Europa Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Bicicletele sunt la mare căutare nu numai printre cei care vor să facă mişcare, dar şi printre hoţi. Indiferent de modul în care v-o asiguraţi, pare că aceştia din urmă par că găsesc mijloace să o fure.

Cinci furturi de biciclete în Cluj, în luna septembrie

Un hoţ de biciclete a fost surprins zilele trecute de o cameră de supraveghere în timp ce fura o bicicletă fixată pe capota unui autoturism. S-a întâmplat chiar în centrul municipiului Cluj-Napoca, iar păgubitul a postat imaginile pe reţelele de socializare.

ADVERTISEMENT

“Azi noapte (n.r. – în noaptea de joi spre vineri), în jurul orei 3:30, mi-a fost furată bicicleta, marca Merida, de pe mașină. Zona centrala, strada Someșului.

Dacă din întâmplare cineva o vede pe undeva (în special la vânzare), vă rog să îmi scrieți un mesaj”, a scris proprietarul de drept al bicicletei pe un grup de Facebook dedicat furturilor de biciclete din Cluj.

ADVERTISEMENT

Nu mai puţin de patru alte furturi au fost semnalate pe această pagină de la începutul lunii septembrie, în două dintre cazuri făptaşii acţionând chiar în scara blocului.

Fenomenul nu este specific doar României, ci răspândit la nivelul întregii Europe, astfel că i-a făcut pe poliţiştii din Londra să publice un interviu cu un hoț de biciclete, care a împărtășit informații despre modul în care el şi cei ca el acţionează.

ADVERTISEMENT

Întrebat de ce oamenii decid să fure o bicicletă decât să comită o altă infracțiune, acesta a declarat: “Se pot demonta cu ușurință și se pot monta uşor la loc. Le poți duce în locuri în care nu poți duce o mașină și le poţi ascunde o vreme; într-un cuvânt, sunt ușor de deplasat. Îmi place adrenalina furtului și reușesc să câștig mulți bani. Într-o săptămână am câştigat şi 7.500 de lire sterline”, a spus acesta.

“Puteam să intru în aproape orice garaj atâta timp cât aveam la mine o șurubelniță și, în unele cazuri, un tăietor de lanţuri. Singurul lucru care m-ar fi putut opri ar fi fost alarma. Dacă se declanşa, săream peste gard și încercam să fug cât mai departe până sosea poliția”, a mai dezvăluit hoţul.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun sfat pe care l-ar putea da proprietarilor de biciclete este să investească într-o încuietoare în U sau orice încuietoare scumpă. “Există un triunghi metalic chiar sub tija de șa și se pare că a fost creat special pentru a-ți putea fixa bicicleta în siguranță. Glisați mânerul de blocare prin acest triunghi și ar trebui să puteți apuca și roata din spate. Scoateți apoi roata din față și fixați-o pe cea din spate”, îi mai sfătuieşte el pe proprietarii de biciclete.

ADVERTISEMENT