News

Un infirmier a violat șapte bătrâne la un azil. Totul a fost descoperit după instalarea unor camere video ascunse

Un infirmier a violat șapte bătrâne la un azil unde erau internate femeile, totul fiind surprins de camerele video ascunse montate de autorități.
19.03.2023 | 15:21
Un infirmier a violat sapte batrane la un azil Totul a fost descoperit dupa instalarea unor camere video ascunse
Un infirmier a violat 7 bătrâne. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Un infirmier a violat șapte bătrâne într-un azil din Italia. Polițiștii instalaseră camere de supraveghere ascunse pentru că voiau să surprindă alte lucruri scandaloase care se întâmplau în azil, fără să se gândească că bărbatul recurge constant la asemenea gesturi șocante.

Un infirmier a violat șapte bătrâne la un azil din Italia

Potrivit Ziare.com, ancheta a început în 2019, când fiica unei bătrâne de la azil a observat că mama sa are vânătăi pe corp și sânge, după care a remarcat cum femeia slăbise foarte mult. În 2022, un judecător le-a dat acceptul anchetatorilor să monteze camere ascunse, în secret, pentru a afla ce se întâmpla cu adevărat în acest azil.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii s-au șocat de ce au descoperit în lunile ce au urmat, toate faptele fiind filmate cu camera ascunsă. Au văzut cum pacienții nu erau hrăniți, erau scuipați, loviți cu brutalitate și, mai șocant, puși să stea cu fața în scutece murdare. Mai mult, infirmierul Davide Barresi (54 de ani) a fost surprins cum comitea diverse acte sexuale cu femei internate în acest azil.

După ce a fost arestat, bărbatul a transmis că are o problemă psihică, astfel că avocatul apărării a cerut o expertiză psihiatrică în așteptarea procesului, cerând totodată și un tratament adecvat pentru clientul său. O anchetă PRO TV arăta în 2019 că și în România situația e dramatică în multe astfel de centre de îngrijire a bătrânilor.

ADVERTISEMENT

Multe astfel de centre oferă condiții minime de igienă și par menite să scurteze viața bătrânilor, nu să le ofere un confort în ultimii ani de viață. În multe locuri nu există un regim de hrană, nu se administrează medicamentele cum trebuie, în timp ce bătrânii sunt sedați, pentru a nu mai deranja asistentele în timpul programului de muncă. Un raport oficial al statului confirmă faptul că 50% dintre centrele private nu respectă legislația.

O femeie care și-a pierdut mama într-un centru de bătrâni din București povestește prin ce a trecut. Femeia susține că încă de la primele zile de la internare, mama sa era plină de vânătăi și răni. ”Există în cazul pacienţilor deshidrataţi şi prost alimentaţi, o hiproproteinomie, care, atunci când atingi un pacient pur şi simplu de latura patului pot apărea astfel de leziuni”, a încercat să explice situația medicul Iuliana Enache.

ADVERTISEMENT

”Am întrebat unde e mâncarea mamei şi ca să îi aducă mâncarea i-au pus din alte două castroane din care mâncaseră alţi doi bolnavi. Am cerut explicaţii managerului – şi explicaţia a fost ca ea şi aşa nu mănâncă ca e în faza terminală”, s-a plâns, la rândul său, fiica unei bătrâne dintr-un astfel de azil. Cu toate acestea, reprezentanții căminului spun că ei și-au făcut datoria, pentru că femeia refuza să mănânce.

Un caz similar este cel al unui bărbat din București care și-a internat tatăl în azil, însă a observat zi de zi cum starea de sănătate a bătrânului se degradează. ”Mâncarea pe care o aduc este puţină. Nu e de calitate, e insuficientă caloric, ciorba e numai de legume”, a transmis Armand, fiul bătrânului din azil.

ADVERTISEMENT

Medicul Iuliana Enache avertizează că depresia este o problemă majoră pentru bătrânii lăsați în azil. ”Un vârstnic care nu are contact cu lumina, care nu este hidratat corespunzător şi alimentat în funcţie de patologia pe care o are, depresia este una dintre cele mai mari probleme”, a transmis medicul, conform sursei citate.

În urma acelui reportaj, autoritățile au amendat căminul de bătrâni respectiv cu 10.000 de lei. “Întrucât, Căminul de Bătrâni funcţionează fără a deţine licenţă de funcţionare, inspectorii sociali au sancţionat contravenţional Asociaţia prin aplicarea unei amenzi în cuantum de 10 000 lei”, au transmis reprezentanții autorităților. În replică, reprezentanții azilului au transmis: ”În ceea ce priveşte reclamaţiile la care faceţi referire în e-mail, acestea sunt nefondate, tendenţioase şi formulate cu rea credinţă de un aparţinător al unei persoane care a fost găzduita în căminul nostru”.

ADVERTISEMENT
Tags: