News

Un interlop implicat în mai multe incidente violente a murit într-un maxi-taxi

Unul dintre cei mai mari interlopi ai anilor 2000 și-a găsit sfârșitul în timp ce se afla într-un maxi-taxi, fără ca microbuzul să facă accident.
13.02.2023 | 07:48
Un interlop implicat in mai multe incidente violente a murit intrun maxitaxi
Interlop Crăcănatu. Foto: Obiectiv de Brăila
ADVERTISEMENT

Cum s-a întâmplat, însă, nefericitul eveniment? Se pare că cel ce fusese cândva un temut interlop, pe numele său Dumitru Oprea, zis Titel Crăcănatu, a suferit un stop cardio-respirator. În vârstă de 73 de ani, Crăcănatu se întorcea de la Constanța spre Brăila.

A murit un mare interlop din Brăila

Deși părăsise Brăila la finele anilor 2000, interlopul vizita des orașul care i-a rămas în suflet, conform Jurnalul de Brăila. Inițial, în timp ce se afla pe acest maxi-taxi, lui Crăcănatu i s-a făcut rău, iar în dreptul localității Gălbiori a murit.

ADVERTISEMENT

Deși medicii l-au resuscitat timp de o oră, a fost final de drum pentru Crăcănatu. Mai mult, salvatorii au chemat inclusiv un elicopter SMURD la fața locului, însă totul a fost degeaba. Cel mai cunoscut interlop al anilor 2000 din Brăila, ”nașul” șmecherilor Crăcănatu și-a găsit sfârșitul.

În anii ’90 Crăcănatu era printre cei mai cunoscuți interlopi din țară. În acele vremuri cartierele Obor, Hipodrom, Chercea sau Piaţa Concordia erau controlate de Mihai Vincler, în timp ce Lacu Dulce era controlat de Stănel Corbu, iar cartierele Viziru şi Radu Negru erau sub tutela interlopilor Costică și Ghiță Buricea.

ADVERTISEMENT

Toți acești interlopi erau coordonați și ascultau de Titel Crăcănatu, rivalul de moarte a lui Dumitrel Buricea, cel care conducea interlopii din zona Brăilița. Potrivit presei din Brăila, incidentele de acum dintre ”interlopi” sunt aproape inexistente, însă în anii ’90 și 2000 situația era demnă de filmele americane.

Un eveniment anume este adus aminte de Obiectiv de Brăila. În acele vremuri Nicu Țăranu era dușman mare al lui Crăcănatu, însă cei doi au făcut pace la botezul fiicei lui Corbu, un alt interlop. De altfel, Crăcănatu fusese închis ani grei din cauza lui Țăranu, Nedelcu Iancu pe numele său. Cei doi s-au împăcat, ca în filmele cu mafioți, la un botez, considerând că a venit momentul să facă pace.

ADVERTISEMENT

Ultima oară când celebrul Crăcănatu a ajuns în atenția opiniei publice a fost în momentul în care doi baschetbaliști de culoare erau înjunghiați în urmă cu mai mulți ani, în timp ce stăteau pe o terasă în Brăila. Cel care i-a atacat atunci, Gabriel Husein, era mâna dreaptă a lui Crăcănatu.

Paradoxal, deși erau rivali de moarte în tinerețe, Crăcănatu și Dumitrel Buricea au ajuns prieteni înainte să moară. Buricea a decedat în urmă cu o lună, la București. A fost urmat așadar de fostul său rival, acum prieten, Titel Crăcănatu. Într-un mod interesant, amândoi erau revoluționari cu acte în regulă.

ADVERTISEMENT

Deși au avut un trecut de interlop, presărat cu violențe și toate cele, interlopii s-au transformat între timp ”oameni de afaceri”, însă folclorul urban i-a ținut minte drept cei care au băgat spaima în brăileni timp de zeci de ani, până când bătrânețea i-a liniștit.

ADVERTISEMENT
Tags: