News

Un jandarm, erou pentru vecinul său de 91 de ani. Bătrânul era să ardă de viu în casă, însă a fost scos în ultima clipă din flăcări

Un jandarm teleormănean a salvat un veteran de război din flăcările care i-au cuprins casa. În ce stare se află bătrânul
18.01.2024 | 16:31
Un jandarm erou pentru vecinul sau de 91 de ani Batranul era sa arda de viu in casa insa a fost scos in ultima clipa din flacari
Un bătrîn a fost salvat din incendiu de vecinul său jandarm. Sursa foto: Facebook/ Ziarul Mara
ADVERTISEMENT

Jandarmul pleca la muncă în dimineața în care s-a produs incendiul. Când a ieșit pe poartă, a văzut că din acoperișul casei de lângă el ieșeau flăcări și fum.

Cum a fost salvat bătrânul de 91 de ani

Acesta știa că în casă locuia un bătrân în vârstă de 91 de ani și a fugit imediat spre locul incendiului. El a rupt poarta și a reușit să intre în casă, dar nu știa în ce cameră se află vecinul și a verificat toate încăperile.

ADVERTISEMENT

Din fericire, o altă vecină i-a sărit în ajutor și aceasta l-a îndrumat pe bărbat direct spre locul unde se afla veteranul. După ce a ajuns la el, ușa și tavanul holului erau cuprinse de flăcări. Bărbatul de 91 de ani dormea și habar nu avea ce se întâmplă. El nici nu se putea deplasa, având grave probleme de sănătate.

Jandarmul nu a stat pe gânduri și trecut prin foc să-l salveze pe bătrân. L-a luat în brațe și a trecut din nou prin flăcări pentru a ieși afară. Veteranul a fost lăsat în într-un loc sigur, în grija unei vecine.

ADVERTISEMENT

Incendiul a fost unul foarte puternic și a cuprins întreaga locuință, iar flăcările se extindeau și la casele vecine. Iar jandarmul și-a continuat misiunea de salvare și a mers la casele din apropiere pentru a-i atenționa pe oameni că se aflau în pericol.

Evenimentul a avut loc în jurul orei 05:00

„Ştiind că în casă locuieşte un bătrân, veteran de război în vârstă de 91 de ani, a fugit imediat spre locul incendiului. A rupt poarta de la intrare şi a reuşit să ajungă în curte. Neştiind in ce cameră se află vecinul, Emil a început să verifice toate intrările. Între timp a sunat la 112 pentru a cere sprijin.

ADVERTISEMENT

Una dintre vecine, care venise să ajute, l-a îndrumat pe colegul nostru spre locul unde se afla bătrânul. Când a ajuns la el, uşa şi tavanul holului erau în flăcări. Emil a fost nevoit să treacă prin foc pentru a ajunge la veteran. L-a găsit în camera lui dormind. Nu ştia ce se întâmplă. Emil a trebuit să îl ia pe braţe, întrucât bătrânul era cu grave probleme de sănătate şi nu se putea deplasa”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Teleorman.

Jandarmul este plutonier adjutant șef și se numește Emil Rîcă. El lucrează în Jandarmeria Română de 17 ani și se află încadrat la Inspectoratul de Jandarmi Județean Teleorman.

ADVERTISEMENT

„Dacă aș fi întârziat câteva minute, nu l-aș mai fi putut salva pe domnul Gheorghe. Îl știu de când eram copil. El a fost prietenul și fostul camarad de război al bunicului meu”, a spus jandarmul presei locale.

 

ADVERTISEMENT
Tags: