Sport

Un jurnalist a decedat după finala Ligii Campionilor la handbal! Antrenorul lui Magdeburg, gest de mare campion: “Haideţi să oprim finala! Aţi câştigat”

Un jurnalist polonez a decedat după finala Ligii Campionilor la handbal. Meciul a fost întrerupt pentru a i se acorda îngrijiri medicale bărbatului, dar s-a stins la spital.
19.06.2023 | 17:10
Un jurnalist a decedat dupa finala Ligii Campionilor la handbal Antrenorul lui Magdeburg gest de mare campion Haideti sa oprim finala Ati castigat
Un jurnalist a decedat după finala Ligii Campionilor la handbal! I s-a făcut rău în timpul meciului Magdeburg - Kielce. Sursa: Twitter
ADVERTISEMENT
19-06-2023
14:24

Antrenorul lui Magdeburg, gest de fair play: "Haideţi să oprim finala! Aţi câştigat"

În momentul în care medicii încercau să îl resusciteze pe jurnalistul polonez care s-a prăbuşit în tribunele Lanxess Arena la finala Ligii Campionilor, antrenorul lui Magdeburg, Bennet Wiegert, s-a dus către omulogul său, Talant Dujshebaev şi i-a propus să oprească finala în momentul respectiv, deşi Kielce era echipa care conducea pe tabelă: 

“M-am dus la Talant şi i-am propus să încheiem meciul. Sunt lucruri mai importante decât sportul. Acceptăm rezultatul şi sunteţi câştigătorii EHF Champions League. Dar ei au refuzat. E uşor să o spun acum. 

Dar ceea ce s-a întâmplat arată cât de aproape sunt bucuria şi tristeţea. Îmi pare foarte rău. Condoleanţe familiei jurnalistului din Kielce. Îmi pare foarte rău, nu pot să spun altceva”, a spus Wiegert. 

În momentul în care Wiegert a propus întreruperea jocului, Kielce conducea pe tabelă cu două goluri. Germanii au revenit, au trimis meciul în prelungiri, acolo unde s-au impus la un gol: 30-29. 

Magdeburg este noua campioană a Europei după ce a câştigat cu 30-29 meciul împotriva celor de la Kielce. Finala Ligii Campionilor de la Koln a fost umbrită de un eveniment tragic, petrecut în tribune.

Un jurnalist a decedat după finala Ligii Campionilor la handbal!

Un jurnalist polonez s-a stins după ce i s-a făcut rău în tribune, în timpul finalei dintre Magdeburg şi Kielce. Meciul a fost întrerupt în minutul 47:40, după ce bărbatul s-a prăbuşit în tribuna media.

ADVERTISEMENT

Medicul de la Kielce a alergat imediat să îi acorde primul ajutor, iar imediat după au intervenit şi ceilalţi medici aflaţi la faţa locului. Confruntarea a fost întreruptă minute bune ca urmare a acestui incident.

“EHF deplânge pierderea unui coleg din presă care s-a stins din viaţă în timpul finalei EHF Final Four”

Jurnalistul a fost transportat la spital în timpul meciului, în aplauzele celor 20.000 de fani prezenţi la finală. Din păcate, la o oră şi jumătate după meci a fost declarat decesul jurnalistului polonez, considerat de colegi “o enciclopedie a handbalului”:

ADVERTISEMENT

“EHF deplânge pierderea unui coleg din presă care s-a stins din viaţă în timpul finalei EHF Final Four. A primit îngrijiri medicale în a doua jumătate a finalei, dar din păcate a murit. 

Gândurile şi rugăciunile noastre sunt cu familia, prietenii şi rudele acestuia”, se arată în comunicatul forului european, imediat după ce a fost pronunţat decesul.

ADVERTISEMENT

Kielce, comunicat imediat după finală: “Pawel, ne vom întoarce aici şi vom câştiga, nimeni nu ne va da înapoi…”

Nu au fost publicate informaţii despre cauza decesului. Din cauza acestui incident, Federaţia Europeană de Handbal a anulat conferinţa de presă şi celelalte evenimente media de după finala Ligii Campionilor.

Kielce a pierdut finala Ligii Campionilor pentru al doilea an la rând, 29-30 cu Magdeburg. Imediat după tragicul incident, echipa poloneză a scris un mesaj pe reţelele de socializare:

ADVERTISEMENT

“Pawel, ne vom întoarce aici şi vom câştiga, nimeni nu ne va da înapoi… Profunde condoleanţe familiei. Nimic nu este mai important astăzi”, se arată în comunicatul polonezilor.

ADVERTISEMENT